Title of a News Article

Birecik'te mangallar yakıldı

Birecik'te mangallar yakıldı
banner206

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Gaziantep Şube Başkanı İşadamı Hasan Durmaz’ın öncülüğünde, Birecik ilçesinde “Gastronomi Festivali” düzenlendi.

Yöresel yemeklerin yanı sıra, yöresel ürünlerinde sergilendiği festival, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Birecik’in kendine özgü çeşitli yemek kültürüyle zengin bir mutfak olduğunu belirten Dernek Şube Başkanı Hasan Durmaz, kaymakamlık ve belediye başkanlığı öncülüğünde Birecik’te Gastronomi Merkezi kurmayı amaçladıklarını, bu yemekleri tüm dünyanın beğenisine sunmak istediklerini ve bu potansiyelin Birecik’te fazlasıyla olduğunu söyledi.

Birecik Kaymakamı Kadir Duman ise, "Kadim bir şehir olan Fırat’ın İncisi Birecik tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve mutfağıyla potansiyeli yüksek bir turizm şehri ve keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Kadim bir şehir olan Fırat’ın İncisi Birecik’imizin tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve mutfağıyla potansiyeli yüksek bir turizm şehri. Keşfedilmeyi bekleyen bir hazine. Birecik’i yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline getirecek marka bir gastronomi şehri oluşturmak için tüm kişi ve kurumların ortak sinerjisiyle çalışmalara başladık. Yıllarca bu işe gönül vermiş ustaların ve hanım kardeşlerimizin ellerinden yöresel ürünlerimizle harika yemekler ortaya çıktı. Bu tür etkinliklerin Birecik’imizin gastronomi alanında hak ettiği yere gelmesi çok önemli. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Birecik Sahil Parkında düzenlenen festivale, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, Belediye Başkan Yardımcıları, Birecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sadettin Bilgin, AK Parti İlçe Başkanı Abdulvahap Aktar ve Birecikli İşadamları da katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195