Title of a News Article

Bölgenin en büyüğü...

Bölgenin en büyüğü...
banner206

Yeni hayvan pazarında ilk gün heyecanı yaşandı

Siverek Belediyesince yapımı tamamlanan ve bölgenin en büyük hayvan pazarı olarak tanımlanan Siverek Hayvan Pazarı hizmete açıldı.

Siverek – Çermik karayolu 10’uncu kilometresinde yaklaşık 100 bin metrekarelik alan üzerine yapılan dev hayvan pazarı, bölgenin en büyük pazarlar arasında yer alıyor.

Modern ölçü araçları, çok sayıda hayvan indirme-bindirme rampalarının yer aldığı alanda esnaf ve vatandaşın kullanımı amacıyla ortak kullanım alanları bulunuyor.

Yaklaşık bin araçlık otoparkın yanı sıra idari binası, sosyal tesisleri sağladığı diğer imkanlarla bölgenin uzun bir dönem bu alandaki ihtiyacını karşılayacak.

Hayvan alım-satım alanlarının kapalı olduğu hayvan pazarında esnafın yaz aylarında sıcaktan, kış aylarında ise yağmurdan korunması hedefleniyor.

Sabah saatlerinde hizmete açılan hayvan pazarına gelen esnaflar, ilk günün heyecanını yaşadı. Yeni alanın hayırlı olmasını dileyen pazar esnafı, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’a teşekkür etti.

Yapımı tamamlanan hayvan pazarının faaliyete başlamasıyla alakalı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Genel itibariyle bölgenin en büyük hayvan pazarları arasında yer alan Siverek Hayvan Pazarı’nın hizmete açılmasının gurur ve mutluluğunu yaşamaktayız. Özellikle ilçemiz ekonomisinin mihenk taşlarından sayılan hayvan pazarının esnaf ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

Eski hayvan pazarının ihtiyaca cevap veremediğinin belirtildiği açıklamada, “Eski hayvan pazarı ve eklentileri, Fırat Mahallesi merkezinde kalmakla beraber mahalle sakinlerinin taşınmasını talepleri sıkça dile getirilmekteydi. Vatandaşlarımızın talebi yerine getirilmesinin yanı sıra yeni hayvan pazarının bu alanda uzun dönem ihtiyacını karşılayacağı şekilde tasarlanmıştır. Modern sosyal tesisleri ve otoparklarıyla esnaf ve vatandaşlarımızın rahat bir ortamda alışveriş yapmaları sağlanmıştır. Alandaki 3 farklı kantarın yer aldığı pazarın esnaflarımıza bol kazanç sağlamasını diliyoruz.” denildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195