Title of a News Article

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Hanı’nı Hatırlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet Hanı’nı Hatırlattı
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, geçtiğimiz günlerde İstanbul Fatih’teki Kültürel Mirası İhya Restorasyon Projeleri Tanıtım Programında yaptığı konuşması, Şanlıurfa’da yıllardır ihya edilmeyi bekleyen tarihi Millet Hanı’nı yeniden akıllara getirdi.

Şanlıurfa’nın merkezinde yer alan, Topkapı Sarayı’ndan sonraki en büyük anıtsal eser olarak tescili bulunan tarihi Millet Hanı (Deliller Hanı), bin yıllık tarihi ile yıllardır ihya edilmeyi beklerken, hanın tüm halkın kullanımına açılması için de sosyal medyada tartışmalar başladı.

Şanlıurfa’nın tarihi, kültürü ve şehir medeniyetinin yaşatılması için büyük emek ve gayreti bulunan Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli’nin sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım, tarihi Millet Hanı’nın belediye binası olarak kullanılma fikrini de gündeme getirdi. Dişli, Endülüs kenti Granada’nın yılda 25 milyon turist aldığını ve belediye binasının 400 yıllık bir yapıda bulunduğunu görselleriyle paylaşmış, “Hani şu Ecdat falan diyorlar ya, Urfa Millet Hanı belki B. Başkanlık?” diyerek konuyu gündeme taşımıştı.

Dişli’nin paylaşımını konu eden Urfastar.com yazarı İbrahim Halil Şeker de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Bize düşen medeniyetimiz açısından değer taşıyan her esere sahip çıkmaktır” sözüyle paylaşarak, “Büyükşehir başkanlığı olmalı” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili sosyal medya paylaşımları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Fatih’te yaptığı konuşmada gündeme getirdiği "Hâlâ önüne geçemediğimiz şekilde tarih ve kültür cellatları kol geziyor. Güya aslına uygun şekilde restore edilen ama duvarlarındaki horasan sıvalarının kazınıp üzeri çimentoyla, kumla kaplanan nice eserler duyduk, gördük" sözlerinden sonra, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi Millet Hanı’na gitmiş ve yapılan çalışmalarla ilgili şirket sorumlularından bilgiler almıştı.

Yaşanan gelişmelerden sonra tarihi Millet Hanı’nın duran restorasyon çalışmalarının ne zaman yeniden başlayacağı ve şirketin bu alanı kamu binası olarak kullanıma verip vermeyeceği merak edilmeye başladı.

MİLLET HANI HAKKINDA:

Urfastar.com’un görüştüğü şirket yetkilileri, komple restorasyonu yapılmak üzere 2014 Nisan ayında başladıkları çalışmaları yüzde 60 oranında tamamladıklarını belirttiler.

Şirket yetkililerinden edinilen bilgiye göre, beş yıldızlı otel olarak hizmet vermesi düşünülen ve bu amaçla restorasyon çalışmaları başlayan tarihi hanın hayata kazandırılması için bugüne kadar yapılan çalışmaların asıl projenin yüzde 80’ine tekabül ettiği öğrenildi. Tamamı özkaynaklarla sağlanan proje bütçesine fon bulmakta sıkıntı yaşayan şirketin, son üç-dört yılda Türkiye’de ve bölgede yaşanan ekonomik kriz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası oluşan ekonomik değişkenler ve terör olayları nedeniyle planlanan yabancı yatırımcı desteğini de alamadığı öğrenildi.

urfastar.com

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2017, 16:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
boran
boran - 6 yıl Önce

Buyukkoy başkanı hizmet verse hanlar ne güzel olur ama nerde...REİS EL ATMALI URFAYA KESİNLİKLE

Urfalı
Urfalı - 6 yıl Önce

Ben olsam hükümet konağı yaparım Oray'ı,gelen giden yerli yabancı turist tarih görsün,Göbekli tepe gibi ilgi göreceğini düşünüyorum,Urfalı değerlere sahip çıksın artık.yüklenici firma otel yerine hükümet konağı yapsın bence

Mehmet Kaya
Mehmet Kaya - 6 yıl Önce

Teleferik yapacağına millethanını yapsınlar çok doğru bir iş olur.

Hayadar
Hayadar - 6 yıl Önce

Bu kadar beceriksiz siyasetçi bu kadar vurdumduymaz sivil toplum kuruluşları ve bu kadar tembel ve cahil bir halk olduğu sürece ancaaaaaaa hayallerle yaşanılır canım urfada...eski urfalılara selam olsun...

SIRADAKİ HABER

banner195