Title of a News Article

En güzel iftar sofralarından birisi...

En güzel iftar sofralarından birisi...
banner206

ŞUTSO AB Bilgi Merkezi Avrupa Günü'nü, bu yıl Suriyeli ve Türk aileler ile iftarda buluşarak kutladı. Cevahir Konuk evindeki buluşmada birlik beraberlik mesajı Başkan Peltek misafirlerle tek tek ilgilendi. 


Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO)  Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi Koordinatörü Erol Yüncü tarafından organize edilen “Suriyeli Mülteciler ve Yerel Halk ile İftar Buluşması”  22 Mayıs 2019 tarihinde Cevahir Han Restoran’da gerçekleştirildi.
Gerçekleştirilen programa, AB Türkiye Delegasyonu Siyasi Müsteşarı Vincent Guillaume Poupeau, ŞUTSO Başkanı Halil Peltek, ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Cevahir Asuman Yazmacı, Mustafa Direkçi  ve Şanlıurfa Defterdar Vekili Sayın Gülcan Akbıyık ile davetliler katıldı.

Avrupa Birliği, Mayıs ayı aynı zamanda mübarek Ramazan ayına da tesadüf ettiği için Türkiye’nin farklı köşelerinde iş dünyası temsilcileri, öğrenciler, akademisyenler, basının temsilcileri, dini liderler, sivil toplum temsilcileri ve mültecilerin de katılacağı iftar yemekleri düzenleniyor. Avrupa Birliği, Mayıs ayı aynı zamanda mübarek Ramazan ayına da tesadüf ettiği için Türkiye’nin farklı köşelerinde iş dünyası temsilcileri, öğrenciler, akademisyenler, basının temsilcileri, dini liderler, sivil toplum temsilcileri ve mültecilerin de katılacağı iftar yemekleri düzenleniyor.


Avrupa Birliği ailesi, 9 Mayıs gününü dünyanın dört bir yanında Schuman Deklarasyonu’nu anısına Avrupa Günü olarak kutlamaktadır. Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve AB Bilgi Merkezleri de ortaklaşa olarak 4-22 Mayıs 2019 tarihleri arasında Türkiye’nin 20 kentinde bir dizi etkinlik düzenliyor. Etkinliklerin amacı, Avrupa Günü kutlamaları kapsamında Türk kamuoyu ile bir araya gelmek ve etkileşim sağlayabilmek.


Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi 28 Mayıs 2009’da Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde faaliyete geçti. Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi Türkiye'nin AB'ye katılım sürecindeki uyum çalışmalarına yerel katkı sağlanması ve AB konusundaki bilgi ihtiyacının yerel düzeyde karşılanması açısından önemli rol oynamaktadır. 


Bilgi Merkezleri, toplumu AB hakkında bilgilendirmeyi, AB-Türkiye ilişkileri hakkındaki önyargıların önüne geçmeyi, halka yönelik doğru ve düzenli bilgi akışını sağlamayı hedefliyor. Bu amaçla, kamu kurumlarıyla, okullarla, STK'larla, KOBİ'lerle, üniversitelerle, belediyelerle ve diğer kurum ve kuruluşlarla ortak etkinlikler gerçekleştiriyor. Bu yıl etkinliklerde öncelik, başta gençler ve öğrenciler olmak üzere, kadınlar ve mülteciler gibi dezavantajlı gruplara ve iklim değişikliği ile mücadeleye verilmektedir.
Toplam 110 etkinlik ile ortalama 40.000 kişiye ulaşan Merkezimiz, AB’nin pozitif enerjisini Şanlıurfa’ da yansıtmaktadır. Şanlıurfa AB Bilgi Merkezi tüm bu organizasyonları, açıldığı günden bu yana Avrupa Birliği’nden sağladığı hibeler ile gerçekleştirmiştir.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2019, 14:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195