Title of a News Article

Etkinlikler üç gün sürecek...

Etkinlikler üç gün sürecek...
banner206

2019 yılının Göbeklitepe yılı ilan edilmesinden sonra Şanlıurfa'da ilk kez uluslararası bir etkinlik yapılıyor. Şanlıurfa Turizm Aş. Tarafından organize edilen etkinlikte bazı eski Milli Futbolcular ve Gençlikspor il Bayan futbol takımları arasında futbol maçı yapıldı. Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Ersoy ise Pazartesi günü sabah Şanlıurfa'ya geliyor.

EUROPA-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi için Türkiye'ye gelen dünyaca ünlü ralliciler, Göbeklitepe tanıtım etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa'yı ziyaret etti. 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2019'un turizmde 'Göbeklitepe Yılı' ilan edilmesinin ardından, bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'ne katılmak için 11 ülkeden Türkiye'ye gelen 150'den fazla sporcu, değeri 100 bin euroyu bulan araçlarıyla 10 bin kilometre yol kat ederek Şanlıurfa'ya geldi. Yarışçılar Göbeklitepe tanıtım etkinlikleri kapsamımda ilk olarak A Milli takımın eski futbolcuları Tuncay ŞanlıAhmet DursunSerdar Kulbilge, Semih Şenturk ve Mehmet Yozgatlı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki kız futbol takımı oyuncularından oluşan karma takım ile GAP Stadyumu'nda gösteri maçında karşılaştı. Karşılaşmayı Vali Abdullah Erin, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, Jandarma Komutanı, Albay Eyüp Sabri Kirişçi  Ak Parti il Başkanı Bahattin Yıldız, BŞB Genel sekreter yardımcısı Selami Yıldız, Kültür ve Turizm il Müdürü Aydın Arslan, ŞUTSO Başkanı Halil Peltek,   ve çok sayıda kişi izledi.

Öte yandan ünlü Ralliciler yarın Harran ilçesine geçerek burada bir gösteri yapacaklar. 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ise Pazartesi günü sabah Şanlıurfa'ya gelerek Ralliciler ile Göbeklitepe'ye geçecekler

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2019, 03:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195