Title of a News Article

Eyyübiye'den unutulmaz bir gece

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Halk oyunları Müziği araştırma ve derleme çalışması Müzik albümü Gala ve Kültür gecesi düzenledi.

Eyyübiye'den unutulmaz bir gece
banner206

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün daha önce 27 Aralık Cumartesi günü yapacağı Kültür Gecesi, Abdülkadir Badıllı Hocanın vefatı nedeniyle ileri bir tarihe ertelenmişti.

Eyyübiye Belediyesi tarafından daha önce ertelenen Kültür Gecesi dün akşam Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Konferans salonunda büyük bir katılımla gerçekleşti.

12.000 yıllık tarihi geçmişi ile köklü bir kültür mirasına sahip olan, evleri, sokakları, çarşıları, hanları, hamamları, çeşmeleri, köprüleri, camileri, kale ve surları ile “Müze Kent” görünümünde bulunan Eyyübiye, ressamları, sanatçıları, şairleri, edebiyatçıları, yazarları, el sanatları, halk oyunları, müzikleri, mimarisi, giyim ve kuşamları ile kentin kültür zenginliğini göstermesi açısından önemli bir misyon üstlenmekte.

Eyyübiye Belediyesi de bu değerlerin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından Kültür Gecesi düzenledi.

Geleneksel Halk Oyunları gösterisi, Türk Halk Müziği Konseri, Zeybek Gösterisi, Asbap Giydirme Geleneği, Kılıç Kalkan Gösterisi gösterilerinin sahnelendiği geceye katılanlar hem duygusal anlar yaşadı, hem de Şanlıurfa'nın değerlerini yeniden canlandırılmasına tanıklık ettiler.

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen geceye, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eşi Ayşe Ekinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Selami Yıldız, Eyyübiye Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürlerinin yanı sıra çok sayıda Şanlıurfalı sanatsever katıldı.

Gece Şanlıurfalı Fotoğraf Sanatçısı Sabri Kürkçüoğlu’nun, Şanlıurfa ile ilgili çeşitli zaman dilimlerinde çekmiş fotoğraf sergisi ile başladı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve beraberindekiler fotoğraf sanatçısı Sabri Kürküçüoğlu’nun sergisini gezerek fotoğraflar hakkında bilgiler aldı.

Serginin ardından konferans salonunda düzenlenen etkinliklere katılan sanatseverler Şanlıurfa kültüründe çok önemli yere sahip olan birbirinden güzel oyunlara tanıklık ettiler.

Asbap Giydirme Geleneği ve Kılıç Kalkan Gösterisi ise izleyen sanatseverlerden büyük beğeni aldı.

Eyyübiye Belediyesi Kültür Gecesinde Türk Halk Müziği Konseri sürpriz olarak da Karyolamın Demiri adlı eseri hikâyesiyle birlikte, MOZKED Halk Oyunları ekibinin oynamış olduğu zeybek gösterisiyle, Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Atik Sahil tarafından seslendirdi.

"BELEDİYECLİK SADECE FİZİKİ ÇALIŞMALAR YAPMAK DEĞİLDİR"

Gecede bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci belediyeciliğin sadece fiziki çalışmalardan ibaret olmadığını söyledi. Başkan Ekinci, " Belediyecilik sadece fiziki anlamda çalışmalar yapmak demek değildir, bu fiziki çalışmaların yanında bu tarz sosyal faaliyetler yaparak belediyecilik yapmaya çalışıyoruz. Bu tarz kültürel çalışmalar yaparak süslemeye çalışıyoruz. Özellikle Urfa’mızın değerleri olan sanatçılarımıza ve sanatseverlerini ve onların bu çalışmalarını derleme noktasında üzerimize düşeni yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda Urfa adına elinde arşivi olan, geçmişte bir tecrübesi olan ve bu tecrübelerini Urfa adına derleyen ve bunları gelecekteki nesillere aktarmak isteyen kim varsa bizimle irtibata geçmeleri halinde onlarla birlikte çalışmalara imza atmaya devam ediyoruz.

"ŞANLIURFA BİR İNANÇ VE KÜLTÜR MERKEZİDİR"

Şanlıurfa'nın bir inanç merkezi olduğunu sözlerine ekleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci şunları söyledi: "İnanç merkezleri arasında yer alan kentimizin bu değerlerini yaşatma ve gelecek nesillere aktarma adına kendimizi sorumlu hisseden bizler halk kültürümüzün önemli bir parçası olan halk oyunlarının ve halk müziğimizin bir şekilde seslendirilmesi ve kayıt altına alınmamasından yola çıkarak bu albümün vücut bulmasına ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarılmasına aracı olma gereği duyduk.

Beğenerek dinleyeceğinizi umduğumuz bu albümün hazırlanmasında emeği geçen başta Feridun Yüzgen, Şükrü Üzümcü ve Abdullah Balak Hoca’mıza, Hasan Fehmi Hayırlı abimize ve yine ismini burada sayamadığımız Urfa’mızın birçok önemli değerlerine şükranlarımızı sunuyorum.

Geçtiğimiz günlerde yine belediyemiz bünyesinde çıkan ve tanıtımını yapmış olduğumuz 65 yıllık Türk sinema tarihinde Şanlıurfa’da çekilmiş olan ve Şanlıurfa konulu sinema filmlerini ele alan  “Türk Sinemasında Urfa” adlı kitabımızı bastırarak sanatseverlerin beğenisine sunduk. "

Urfa Halk Oyunları müziği araştırma ve derleme çalışması adlı CD’ye katkılarından dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci 15 kişiye plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan CD'ler geceye katılanlara takdim edildi.




Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2015, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195