Title of a News Article

Gazetecilerden ortak karar...

.

Gazetecilerden ortak karar...
banner206
 Kentin birlik ve beraberliği için SUCKAD çatısı altında toplanan gazeteciler istişare toplantısında önemli kararlar aldı.

Dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda üyeler ile kentin ve Şanlıurfa basınının sorunları tartışıldı. Önemli kararlarında alındığı toplantıda "Şanlıurfa için tek kalem olacağız" sözü verildi.

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Gülebak, kentteki basın mensuplarının yeterince güçlü olamadığına değinerek birlik ve beraberliği oluşturup güç kazanacaklarını ifade etti.

Şanlıurfa’nın refahı için kalemlerini birleştireceklerini vurgulayan Gülebak,  "Çalışan Gazeteciler olarak diğer illere bakıyoruz basın mensupları memleketini bir kereden yükseltim bir kereden düşürecek kadar güçleri var. Biz maalesef Şanlıurfa'da bu olayı beceremiyoruz ve acınacak durumdayız. Bunun için ben bizzat bu olaya göz yummak yerine bir dernek kurma kararı aldım.  İlk etapta dernek yerimizi oluşturduk çünkü bir yerimiz olmalı ki.  Biz kendimizi ispat edelim.  Bizim diğer illerdeki basın mensuplarından ne eksiğimiz var, neden kenetlenemiyoruz, neden bir birbirimize sahip çıkamıyoruz. Bir arkadaşımızın kafası kırılıyor hiç birimiz oralı olmuyoruz, bir arkadaşımız evleniyor hiç bir şey yapamıyoruz,  neden bu arkadaşlarımız için bir şey yapmayalım. Bunların hepsi birlik ve beraberlikten geçiyor.  Ya banane ben Tahir Gülebak'tan gıcık alıyorum. Ya boş ver Tahir’i ya boş ver Mustafa'yı artık bu zihniyeti ortadan kaldırmamız lazım zaten bu zihniyetteki kişiler içimizde olmayacaktır. Dernek olarak üye kartlarımızla bastırdık kartlarımız cipli buraya kurulan sistemle okutulan kartlarla üyelerimiz derneğe giriş yapabilecek" ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlar şöyle;

"Her 15 günde bir Kurum ve kuruluş müdürleriyle, Belediye Başkanlarıyla bir araya gelinerek Şanlıurfa'da tespit edilen sorunlar tartışılacak, Derneğin kurmuş olduğu internet sitesinde bütün çalışan basın mensupları bir çatı altında toplanacak ve aktif, sürekli haber sistemi kurulacak, Sahada çalışan gazetecilerin ucuz konut elde etmesi için çeşitli çalışmalar yapılacak, Her ay Şanlıurfa'nın bir tarihi bölgesi üyelerimizin çeşitli çalışmalarıyla tanıtılacak bu çalışmalar haber yazımıyla ve üyelerimizin çektiği fotoğrafların oluşturduğu sergisiyle gerçekleştirilecek, Kentin huzurunu kaçıran ve bozan haberlerden kaçınılarak 'Şanlıurfa huzur kentidir' ibaresi korunacak, Şanlıurfa'nın tanıtımı noktasında sosyal medya güçlendirilecek bu alanlarda başarılı olan üyelerimiz sorumlu seçilecek gerçekleştirilen toplantılarda kararların uygulama aşaması gözlenecek, Şanlıurfa'nın asılsız ve aleyhine haber yapan üyeler dernek yönetimi tarafından ihraç edilecektir."

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2015, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195