Title of a News Article

Genç Askon Başkanı Turan'dan flaş açıklama

Genç Askon Başkanı Turan'dan flaş açıklama
banner206
 "Turizmde 2019 yılını (Şanlıurfa) 'Göbeklitepe Yılı'na Şanlıurfalı genç işadamları olan GENÇ ASKON'lular hazır olduklarını ifade ettiler.

Genç ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Turan; "Biz gençler olarak 2019 'Göbeklitepe Yılı'na hazırız" dedi.
Başkan Turan yaptığı açıklamada: "Şanlıurfa hem eşsiz bir tarih laboratuvarı ve açık hava müzesi hem üç semavi dinin mensupları için ruhani ve manevi bir merkez, hem GAP ile birlikte daha da yükselen önemli bir tarım üretim havzası vasıflarına; madde ile manayı en iyi şekilde mezcetme kapasitesine sahip önemli bir merkez konumundadır.
Şanlıurfa'mız; sanayisiyle ve tarımıyla doğuda gelişimini tamamlamış, istihdam olanaklarıyla insanlarımızın refah düzeyini arttırmış, kentsel dönüşüm projeleriyle ilimize yeni bir çehre kazandırma yolunda emin adımlarla ilerleyen, kültürel ve sosyal projelerle, dini değerlerinden dolayı tarihi kimliğini ön plana çıkaran, dünyada ses getiren bir mega kenttir.
Modernle klasiğin, eski ile yeninin, sanayi ile tarımın, tarihle kültürün, sanatla turizmin harmanlandığı, 12 bin yıllık efsane şehirdir Şanlıurfa.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Turizmde 2019 yılını (Şanlıurfa) 'Göbeklitepe Yılı' olarak ilan ediyoruz" açıklaması Şanlıurfa Turizmi ve iş dünyası adına çok önemli bir açıklama.
2018 yılı turizm anlamında çok iyi geçti. İstatistik verilere göre: “Konaklama anlamında 1 milyona ulaştık, günübirlik ziyaret anlamında ise 4 milyonu aştık.” Bu tablo bizi kadim şehrimizin potansiyellerini değerlendirmemiz ve yatırımları teşvik açısından çok önemli" dedi.

"TÜRKİYE'NİN EN GENÇ İLİ: ŞANLIURFA"
Gençlerden oluşan bir kent olduğunun altını çizen Başkan Turan: "Bir kenti doğru tanımlayabilmek için o kentin görünen ve görünmeyen yönlerini iyi algılamak ve doğru tespitler yapmak gerekir. 1 Milyon 986 bin toplam nüfusuyla ve nüfustaki yaş grubu açısından Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip dinamik bir şehiriz. Coğrafî yapısı ve konumu itibariyle; Şanlı şehrimiz, sıcak bir coğrafyada yer alıyor. Bundan dolayıdır ki, sıcakkanlı, dinamik, hareketli insanları barındırıyor bu şehir. Yepyeni, düşünen, sorgulayan, üretmeye çalışan, heyecanlı bir kuşak ve nesle sahibiz. Elhamdülillâh…
Türkiye yeni bir yola girmiş bulunmakta. Moral ve motivasyonumuzun yüksek olması lazım. Tüm potansiyellerimizi değerlendirerek şehrimizi yatırım kaynağı haline getirmemiz lazım. Bizlere düşen en önemli görev, sahip olduğumuz zenginlikleri ekonomik değeri yüksek, üreticiye daha çok kazandıracak ürünlere dönüştürmek, yeni markalar oluşturmak ve oluşturduğumuz markaları hem ulusal hem uluslararası pazarlarda pazarlayabilmektir. Bu kapsamda Şehrimizi bir bütün anlamında yöneterek el birliği ile kalkınmasını sağlayacağız.
Biz sadece bugüne karşı sorumlu değiliz, bizler bugünden yarını inşa etmenin, yarını imar etmenin sorumluluklarını omuzlarımızda taşıyoruz. Güzel şeyler yapmak, güzel şeylere vesile olmak ve insanların gönlünde yer tutmak, ESAS BAŞARI BUDUR. Yani şu gök kubbede hoş bir seda bırakabiliyorsak, her ne makam ve mevkide olursak, hangi sıfatla toplum içinde yer alıyorsak alalım halkımıza ve memleketimize hizmet emek kadar güzel bir şey yoktur.
"DOĞUP BÜYÜDÜĞÜMÜZ YÖREMİZE BORCUMUZ VAR" 
Şanlıurfa bir yatırım şehridir. Esnafıyla, tüccarıyla, halkıyla, bürokratıyla, yerel yönetimiyle, siyasetçisiyle biz kent olarak 2019 'Göbeklitepe Yılı'na hazırız" dedi. 

www.balikligol.com 

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 12:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195