Title of a News Article

Gençlerin Ebruli sanatına ilgisi artıyor...

Gençlerin Ebruli sanatına ilgisi artıyor...
banner206

 Eyyübiye Belediyesi gençlere yönelik aktivitelerine devam ediyor. 

Eyyübiye Belediyesi Gençlik ve Spor İşleri Müdürlüğü’nün gençlere yönelik düzenlemiş olduğu Ebruli Hat kursu başta olmak üzere diğer alanlarda ki kurslara gençlerin ilgisi  devam ediyor. 

TEOG ve YGS sınavlarına hazırlanan öğrenciler yoğun ders programından streslerini atmak ve tarihi mirasımız olan Ebruli hat sanatını öğreniyorlar. Şehit Polis Abdulkadir Oğuz Gençlik merkezinde 450 öğrenciye ders verilirken 45 öğrenciye Salı, Perşembe ve Cuma günleri Ebruli Hat Sanatı kursu görüyorlar. Vali İzzettin Küçük Gençlik Merkezinde ise Pazartesi ve Çarşamba günleri 30 öğrenci kurs görmekte. Kurslara katılan öğrenciler "Sınav stresi yoğunluğu üzerimizde ve gençlik merkezimizde açılan Ebruli Hat kursu ile kafamızdakileri su üzerinde sanatsal faaliyete çeviriyoruz. Bize bu imkânı sağlayan Belediye Başkanımız Mehmet Ekinci'ye çok teşekkür ederiz" dediler.

75 öğrencinin katıldığı Ebruli Hat Sanat kursları Belediyemizin Onikiler Mahallesi ve Topdağı mahallesindeki Gençlik merkezlerinde hizmet vermeye devam ediyor. Her alanda gençlere destek vermeye gayret gösteren, birçok sporsal faaliyetlerde Eyyübiye İlçesine madalya getiren öğrencilere Eyyübiye Belediyesi hizmet vermeye devam ediyor. Gençlere YGS, TEOĞ dersleri Ebruli, Halk Oyunları, Futbol, Basketbol, Voleybol, Karate, Judo, Boks gibi spor alanında faaliyetleri veren kurslara devam ediliyor. Gençlik merkezlerinde düzenlenen kurslara1250 öğrenci eğitim görürken 6 Alan hocası ve 6 Eğitmen ile hizmet veriyor.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2016, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195