Title of a News Article

Gülpınar'a büyük onur...

.

Gülpınar'a büyük onur...
banner206

 AK Parti Şanlıurfa  Milletvekili ve AB Uyum Komisyonu Başkanı Kasım Gülpınar, Fransa'nın en üst düzey nişanı olan Legion d'Honneur Nişanı (Onur Nişanı) layık görüldü.

Ankara Fransız Büyükelçiliğinde düzenlenen törene; TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan, MHP Milletvekili Prof. Dr. Zuhal Topçu ile çok sayıda davetli katıldı. Fransa tarafından Napoleon Bonaparte döneminden itibaren, tüm dünya da üstün başarılı kişileri ödüllendirmek amacıyla verilen ve Fransız devletinin en prestijli nişanı olarak kabul edilen "Officier dans L'Ordre National de la Legion d'Honneur" ödülüne layık görülen Şanlıurfa AK Parti Milletvekili Kasım Gülpınar, onur nişanı ödülünü  Fransız Büyükelçi Charles Fries takdim etti. Törende Fransız Büyükelçi Charles Fries Şanlıurfa AK Parti milletvekili Gülpınar’dan bir süre övgüden bahsederek şunları söyledi: "Bugün sizi siz yapan siyasi taahhütlerinizi besleyen bu değerlerinizdir. Dostlarımıza ne kadar erken yaşta gelişen bir çocuk olduğunuzu anlatmak isterim. Gerçekten de henüz ilkokula başlamamıştınız ki henüz 5 yaşında okumayı öğrenmiştiniz bile. Hiç şüphesiz edebiyata olan bu doğal yatkınlığınız, ileride sizi yabancı dil öğrenmeye sevk edecekti. Keza siyasete de çok erken yaşta ilgi duymaya başladınız. Henüz 6 yaşında iken dönemin Türk hükümetinin bütün isimlerini ezbere biliyordunuz. O bugün, bugündür bu iki tutkunuz olan edebiyat ve siyasetten hiç vazgeçmediniz" dedi.
Törende AB Uyum Komisyonu Başkanı Gülpınar, "Burada Fransız şövalyelik nişanını büyük bir heyecan ve memnuniyetle alıyorum. Bu prestijli şövalye nişanı için Büyükelçi Charles Fries’e teşekkür ediyorum. Bugün benim doğum günüm. Bugün iki mutluluğu bir arada yaşama imkanının buldum. Legion d'Honneur nişanı için genç sayılabilecek bir yaştayım. 47 yaşında Şanlıurfalı biri olarak bu onura genç yaşta layık görülmek benim için ayrı bir onur kaynağı oldu." ded


Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2017, 21:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195