Title of a News Article

Haliliye'de gelenek bozulmadı

Haliliye'de gelenek bozulmadı
banner206
 Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, belediye tarafından bu yıl 5’incisi kurulan Ramazan Sofralarında vatandaşlarla iftar yapma geleneğini devam ettirdi. Kurulan sofraya gelen vatandaşlarla birlikte orucunu açan Başkan Fevzi Demirkol, “Cenab-ı Hakk hamdolsun bizleri sağlıkla, huzurla beşinci senede de halkımızla buluşturdu. Haliliye Belediyesi olarak 2014 yılında başladığımız Ramazan Ayı programlarımız artarak devam etmektedir” dedi.

Haliliye Belediyesi, geleneksel hale getirdiği Ramazan Sofralarını, bu yıl beşinci kez kurdu. Cumhuriyet Meydanı (Valilik yanı), Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesi, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesi ve Süleymaniye Mahallesi Mehmet Saçlı Ortaokulu bahçesinde kurulan iftar sofraları, yüzlerce vatandaşı aynı sofrada bir araya getiriyor. İftar sofralarının yanı sıra, Cumhuriyet Meydanında her gece de sahur sofrası kurulup, vatandaşlara sahur ikramında bulunuluyor.

Cumhuriyet Meydanındaki iftar sofrasına katılım yoğun olurken, Başkan Fevzi Demirkol’da her yıl olduğu gibi bu yılda vatandaşlar birlikte aynı iftar sofrasında bir araya geliyor. İftar sofrasına gelen tüm vatandaşlarla görüşen Başkan Demirkol, vatandaşların Ramazan Ayını da tebrik etti. Okunan ezanla birlikte vatandaşlar hep birlikte orucunu açıp, dualar etti.

Her gece sahur sofrası, akşamları ise iftar sofralarını kuracaklarının altını çizen Başkan Demirkol, vatandaşları Ramazan sofralarına davet ettiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Öncelikle mübarek Ramazan Ayının halkımıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle tüm halkımızı Ramazan’ın feyzinden, bereketinden, rahmetinden istifade etmesini temenni ediyorum. Cenab-ı Hakk hamdolsun bizleri sağlıkla, huzurla beşinci senede de halkımızla buluşturdu. Haliliye Belediyesi olarak 2014 yılında başladığımız Ramazan Ayı programlarımız artarak devam etmektedir. Cumhuriyet Meydanında, Süleymaniye Mehmet Saçlı İlkokulu ve Karşıyaka Mahallemizde iftar sofralarımız, geçen yıllardan bugüne devam etmektedir. Bu yıl, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Araştırma Hastanesindeki hasta yakınlarımız için sıcak iftar ikramımız devam ediyor. Geçen yıllar, hasta yakınlarımıza paket şeklinde iftar ikramlarımız oluyordu fakat bu yıl hastanelerde de, iftar sofraları kurduk. İftar sofralarımızı kurmaya devam edeceğiz. Valilik yanındaki Cumhuriyet Meydanında, geleneksel olarak devam ettirdiğimiz sahur ikramımız devam etmektedir. Muhtaç olsun, olmasın iftar ve sahur sofralarımıza tüm halkımız davetlidir.”

İftar sofralarında katılan vatandaşlar ise uygulamadan memnun olduklarını dile getirerek, Haliliye Belediyesine ve Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür ettiler.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 11:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195