Title of a News Article

Haliliye'de Mehter coşkusu

HALİLİYE’DE, RAMAZAN GECESİNE “MEHTER” DAMGASINI VURDU

Haliliye'de Mehter coşkusu
banner206

Haliliye Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren ve bölgenin tek mehter takımı olan Mehteran-ı Haliliye, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında sahne aldı. İzleyenlerin büyük beğenisini toplayan mehter konserinin ardından konuşma yapan Başkan Fevzi Demirkol, “Mehteran-ı Haliliye, önemli günlerde aziz milletimize, ecdat yadigârı mehter marşlarını sunacaklardır” dedi.

Haliliye Belediyesi bünyesinde kurulan 33 kişiden oluşan bölgenin tek mehter takımı olan Mehteran-ı Haliliye, Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında Turgut Özal Parkında vatandaşlarla buluştu. Başkan Fevzi Demirkol, Belediye Meclis Üyesi Metin Çadırcı, Karaköprü Belediye Meclis Üyesi Bekir Akyol’un da katıldığı konserde mehter marşlarını seslendiren Mehteran-ı Haliliye, izleyenlerden tam not aldı.

Konserin ardından sahneye çıkarak mehter takımını tebrik eden Başkan Demirkol, yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Daha önceki senelerde gelen sizden gelen yoğun istek üzerine, başka vilayetlerden mehter takımlarını burada misafir etmiştik. O mehter takımları, sizlere mehter marşlarını icra etmişlerdi. Hamt olsun, sizlerden gelen yoğun talep üzerine Haliliye Belediyesi mehter takımını kurduk. Mehteran-ı Haliliye, önemli günlerde aziz milletimize, ecdat yadigârı mehter marşlarını sunacaklardır. Bu gösterimiz devam edecektir. Ramazan’ınız mübarek olsun. Sağlıkla, mutlulukla, huzurla Cenab-ı Hakk sizleri bu bayrama ve nice bayramlara eriştirsin diyorum.”

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2017, 15:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195