Title of a News Article

Hangi Bakan Tatlıses’e hayran kaldı

Hangi Bakan Tatlıses’e hayran kaldı
banner206

HABER: UĞUR BUDAK

Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, önceki gün geldiği Şanlıurfa ziyaretinde Memleketçi ve Sanayici İş Adamları Derneği Şanlıurfa Şubesi’nin misafiri oldu. Dernek Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen tarafından ağırlanan Bakan Demiri, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi ve en çok beğendiği yerlerden birisi de ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in müzesi oldu.

İki gün konakladığı Şanlıurfa’da, Balıklıgöl başta olmak üzere Halfeti, Harran, Göbeklitepe, Eyüp Peygamber gibi birçok tarihi ve turistik mekanı gezen Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, bazı bürokratları da ziyaret etmeyi ihmal etmedi.

Şanlıurfa Vali Vekili Cengizhan Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Kosovalı Bakan Demiri, burada Vali Vekili ile bir süre görüşerek yapılan çalışmalar ve kent hakkında bilgiler aldı ardından, Misiad Şanlıurfa Şube Başkanı Ahmet Gökhan Gökmen ve dernek üyeleri ile birlikte tarihi mekanları gezmek üzere buradan ayrıldı.

Balıklıgöl platosunu ilk olarak gezen heyet, daha sonra Harran İlçesine giderek, burada dünyanın ilk üniversitesi olarak bilinen tarihi bölgeyi gezdiler. İki günlük gezinin ilk günü sonrası akşam yemeği ise Doğa Mangal’da yenildi.

Tatlıses müzesi çok beğenildi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tarafından Ahmet Sözen Kültür Evinde ağırlanan Bakan Demiri ile Eşleri Elvira Demiri ve Misiad yönetimine çiğ köfte ikram edildi. İki saat süren Kültür evinde buluşma sonrası, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses adına yaptırılan müze gezildi.

Ünlü sanatçi Tatlıses’ın geçmiş yıllarda sahnelerde giydiği kıyafetler, çalgı aletleri ve takılarının sergilendiği müzeyi gezen Bakan Demiri ve beraberindekiler, Tatlıses adına yapılan bu müzeyi çok beğendiklerini söylediler.

Bakan Demiri, Tatlıses’e özel not yazdı

Müzeyi gezdikten sonra hatıra defterine birkaç cümle yazan Kosova Devlet Bakanı Rasim Demiri, Tatlıses’in çok özel bir sanatçı olduğunu ifade etti ve muhteşem bir sesi olduğunu söyledi. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ile sıcak görüntüler veren Bakan Demiri, kendilerini ağırladıkları için teşekkürlerini iletti. 

Güncelleme Tarihi: 22 Eylül 2015, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195