Title of a News Article

Harran ve Çevresi Sempozyumu Başlıyor

Harran ve Çevresi Sempozyumu Başlıyor
banner206

 1. Uluslar arası Harran ve Çevresi Arkeoloji ve Tarih Sempozyumu, 3-5 Kasım 2017 tarihlerinde Tarım Araştırma Eğitim Merkezi (GAPTEM) Şanlıurfa adresinde gerçekleştirilecek.

Bugün saat 10.00’da yapılacak açılış töreni ile başlayacak sempozyumda, siyasi tarih, tarih öncesi çağlar, tarih çağları, ortaçağ, Osmanlı devri, 1. Dünya Harbi ve Milli Mücadele Dönemi, Kültür Tarihi, Bilim Tarihi, Ekonomi ve Sağlık genel konu başlıkları altında bildiriler ve posterler sunulacak.

Yürütme kurulunda Harran Arkeolojik Alanı Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Önal ve Harran Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci’nin görev aldığı sempozyum, Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği projesi olarak gerçekleştiriliyor.

T.C. Kültür Bakanlığı, Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Harran Kaymakamlığı, Harran Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve uluslararası düzeyde yapılan sempozyumun web sitesinin oluşturulmadan başlaması, akademik çevrelerce büyük bir eksiklik olarak görüldü.
urfastar.com

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 00:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195