Title of a News Article

Hem ağladılar hem de ağlattılar…

HABER: ALİ UZUN

 Hem ağladılar hem de ağlattılar…
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından bu akşam canlandırılan Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluş anları gözyaşları içerisinde yaşandı. Tiyatrocular gerçeği aratmayan gözyaşları döktü, seyirciler ise gerçekten ağladı.

Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yılını yaşayan Şanlıurfalılar, bu akşam göz yaşlarına hakim olamadı. Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluş günlerinin canlandırıldığı Büyükşehir konferans salonunda, Şehir tiyatrosu ekibi tarafından 1920 yılında Şanlıurfa’nın Fransızlardan kurtuluş günlerini anımsatan oyun, seyircileri adeta büyüledi.

11 Nisan Şanlıurfa’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, bu akşam Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyuna Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Eşleri Turan Güvenç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, çok sayıda Belediye birim amirleri, STK Başkanları ve 500’e yakın vatandaş katıldı.

Yönetmenliğini Usta tiyatrocu Abdulkadir Kırıcı’nın yaptığı 11 Nisan Şanlıurfa’nın Kurtuluş oyunu, yaklaşık 2 saat sürdü.

Oynanan oyunun ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, şehir tiyatrosu ekibine çiçek ve karanfil takdim etti.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2014, 23:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195