Title of a News Article

İsot Festivali muhteşem sonla bitti

İsot Festivali muhteşem sonla bitti
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 2 gün süren URFES İsot Festivali muhteşem konser ile sona ererken, çiğköfte ve isot yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. URFES İsot Festivalinin Şanlıurfa'nın tanıtımına büyük bir katkı sağladığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, " İsot, fıstık, müzik ve mutfak Şanlıurfa'nındır. Biz çalışkan olacağız, üreteceğiz, kıymetini bileceğiz ve şehrimizi en güzel noktaya getireceğiz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumartesi ve Pazar günü düzenlenen, bir çok etkinliğin yapıldığı URFES İsot Festivali final konseri ile son buldu. İsotun hasadı, Tarladan Sofraya İsot serüveni, isot yarışması, çiğköfte yarışmaları ile konserlerin düzenlendiği URFES İsot Festivaline vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Müze alanında düzenlenen konserde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin oluşturdugu 50 kişilik korudan oluşan Sıra gecesi ekibi, Mehmet Acet (Aşık Sefai), Münevver Özdemir ve Mahmut Tuncer, sahne aldı.

URFES İsot Festivali kapsamında ilk olarak 2016 yılında UNESCO tarafından 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülü alan Mehmet Acet (Aşık Sefai) sahne aldı. Birbirinden güzel eserlerini seslendirdi. Aşık Sefai'nin ardından sahneye Münevver Özdemir, çıktı. Özdemir'in seslendiriği türkülere vatandaşlarda eşlik etti. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ninde katıldığı konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Son olarak Mahmut Tuncer'in sahneye çıktığı konserde Tuncer Şanlıurfalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Tuncer'in şarkılarını hep bir ağızdan tekrarlayan Şanlıurfalılar konser alanında halay çekerek geceye renk kattı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, konsere katılan Aşık Sefai, Münevver Özdemir ile Mahmut Tuncer'e plaket ve tablo takdim etti.

ŞANLIURFA'NIN KIYMETİNİ BİLECEĞİZ

Şanlıurfa'da yetişen bir çok ürünün tescili için çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Çiftçi, "İsot, fıstık, müzik ve mutfak Şanlıurfa'nındır, hiçbir yere gitmez ve gitmeyecektir. Biz çalışkan olacağız, üreteceğiz, kıymetini bileceğiz ve şehrimizi en güzel noktaya getireceğiz. Müzik şehri olarak müracaat ettik. Fıstığın tescili için de müracaat ettik. İsot, ciğer, sıra gecesi tescillendi ve artık kimse bizden alamaz" dedi.

URFES İsot Festivali kapsamında yapılan çiğköfte yarışmasında: 1. Mehmet Keskin 2500 tl, 2. Şükrü Elmas 2000 tl, 3'ncü Ali Teker ile Ömer Faruk Polat'a 1500 tl, mansiyon ödülü Halil Dindar'a ise 1000 tl, İsot yarışmasında dereceye giren 1. Birsen Narin 2500 tl, 2. Özlem Üzgün 2000 tl, 3'ncü Şefika Narin, Mücelem Esen, Ercan Erdönmez ve Hatice Sülü'ye 1500 tl, Hatice Öztürk ise 1000 tl ile mansiyon ödülünü kazandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve eşi Sema Çiftçi, tarafından verildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 10:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195