Title of a News Article

Kayıtlar Pazartesi başlıyor...

Kayıtlar Pazartesi başlıyor...
banner206

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ülke genelindeki bütün cami ve Kur’an kurslarında açılacak olan 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları, bu yıl milyonlarca çocuğu ağırlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde eğitim verilecek olan 2019 Yılı Yaz Kur’an Kurslarında hazırlıklar tamamlandı.

Ülke genelinde binlerce kurs öğrencilerini bekliyor.

Eskişehir yaz Kur’an kurslarına Hazır

Türkiye genelinde 81 ilde olduğu gibi Eskişehir’de de yaz Kur’an kurslarında hazırlıklar tamamlandı.

Bu kapsamda Eskişehir İl Müftülüğünce 17 Haziran 2019 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarında görev alacak personelin pedagojik açıdan desteklenmesi; eğitim öğretimde amaç, ilke ve uygulama birlikteliğinin sağlanması amacıyla düzenlenen seminerler tamamlandı.

Eğitim seminerlerine katılan İl Müftüsü Bekir Gerek, din görevliliğinin önemini vurgulayarak şöyle konuştu:

“İşin özü sizlersiniz. Öyle ki sizler halkla iç içesiniz. Doğumunda, düğününde, cenazesinde, hastalığında, sağlığında, her zaman onların yanındasınız. Dolayısıyla bir mahalle hocası, bir cami hocası her zaman en değerli olmuş, hürmet ve saygı görmüştür. Bunun kıymetini bilmek ve iyi değerlendirmek gerekir ki aksi takdirde bu bizler için bir sorumluluktur, vebaldir.”

Din görevlilerinin Peygamber varisleri olduğunu, gaye ve hedeflerinin ise sadece Allah rızasını kazanmak ve Hz. Peygamber'in (s.a.s.) manevi mirasına sahip çıkmak olduğunu belirten İl Müftüsü Gerek, “Kur’an ve sünnet bize emanet, din bize emanet, ahlaki değerler bize emanet, gençler bize emanet, aileler mahalleler bize emanet, Eskişehir bize emanet, bu vatan bize emanet. Emanete, geleceğimize, ülkemize sahip çıkmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

“Allah şu Kur’an’la bazı kavimleri yükseltir, bazılarını da alçaltır.” hadis-i şerifini hatırlatarak “Bizler bu gemide beraberiz. Bu gemi batarsa beraber batarız. Bizi batırmanın yolu ise değerlerimizden uzaklaştırmaktan geçiyor. Dolayısıyla bizim bu değerlere, emanete sahip çıkmamız gerekiyor. Bundan dolayı da yaz kursları büyük bir önem arz ediyor.” diyen Gerek şöyle devam etti:

“Kur’an öğretiminde metodun değiştirilmesi gerekiyor. Yaz Kur’an kurslarında din öğretiminin daha cazip hale getirilmesi, çocukların camide güzel vakit geçirebilmesi için görevliler tarafından çeşitli etkinlikler yapılması önem arz ediyor. Bu anlamda Gençlik Spor İl Müdürlüğün imkânlarından da istifade edilebilecek.

Çocuklarımızın yaz sezonunu Kur'an kurslarında değerlendirmesini çok arzu ediyoruz ve önemsiyoruz. Sizler öğrencilerimize sahip çıkma adına dikkatli olmalısınız. Çocuklara önce kendinizi sevdirin, kursu sevdirin, camiyi sevdirin, dini sevdirin. Sevecen davranmayı, etkinlik yapmayı, velileri de bu sürece dâhil etmeyi ihmal etmeyin.”

Geçen yıl yaz Kur’an kurslarında öğrencilere ulaşma noktasında büyük bir atılım yapıldığını, bu yıl ise 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Müftü Gerek, Eskişehir’in her yönüyle yaz Kur’an kurslarına hazır olduğunu dile getirdi.

Tüm velilere çocuklarını yaz tatilini değerlendirmesi adına yaz kurslarına göndermesi için çağrıda bulunan İl Müftüsü Bekir Gerek din gönüllülerine de tüm fedakârlıkları ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarı temennilerinde bulundu.

Tepebaşı ve Odunpazarı ilçelerinde gerçekleştirilen programlara İl Müftüsü Bekir Gerek, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yıldırım, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan Çakır, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur Yıldırım, rehber öğreticiler, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Diyanet Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195