Title of a News Article

Kudüs şairi anıldı

Kudüs şairi  anıldı
banner206

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen'in kurucusu Mehmet Akif İnan'ın ölümünün 20. yıl dönümü nedeniyle çeşitli etkinlikler yapılıyor. Kudüs şairi Mehmet Akif İnan bugün mezarının başında anıldı. Harran Kapı aile mezarlığında ki anma programında dualar okundu. 

Anma programına katılan AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, İnan'ın bir fikir adamı olduğunu belirterek, kurmuş olduğu Memur-Sen'in milyonlara hitap ettiğini dile getirdi.

Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan da "Mehmet Akif İnan gerçek anlamda bir ağabeydi. Dünya nimetini kendisi için hedef kabul etmedi, sadece davası için çalıştı. Mal ve makam peşinde koşmadı. Kurmuş olduğu sendika ve onu takip eden gençler bugün bizlere ümit veriyor. Bıraktığı eserler inşallah gençlere ışık tutar." diye konuştu.

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, Haliliye Belediye Başkan yardımcısı  İhsan Ağcan, Ak parti Şanlıurfa il başkanı Bahattin Yıldız

İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, AK Parti Şanlıurfa il başkanı Bahattin Yıldız, İnan'ın ailesi, yazarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de anma programında yer aldı.

Anma etkinlikleri kapsamında öğlen namazını müteakip Dergah Camisi'nde mevlit de okutulacak.

"Mescid-i Aksa" şiiri dolayısıyla "Kudüs şairi" olarak da bilinen İnan, 2000'de memleketi Şanlıurfa'da vefat etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2020, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195