Title of a News Article

Malezya'nın En Zengin İşadamı

 Malezya'nın en zengin işadamı olarak bilinen ve ülkesine yaptığı katkılar nedeniyle "Lord" anlamına gelen Tan Sri ünvanına sahip olan Seyyid Muhtar Al Buhari, Şanlıurfa'nın uluslararası tanıtımına destek verdi.

Şanlıurfanın siyasi, kültürel, cografi ve entelektüel birikimini tanıtan ve İngilizce hazırlanarak 167 ülkeye dağıtımı sağlanan “Şanlıurfa” adlı kitap, emekli öğretim görevlisi İlahiyatçı Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ve Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci tarafından Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’e takdim edildi.

Valilik makamında gerçekleşen takdimde konuşan İlahiyatçı Alparslan Açıkgenç, eseri Malezya Buhari Vakfı Başkanı Tan Sri Seyyid Muhtar Albukhary’nin mali desteği ve İstanbul’daki Malezya Fahri Konsolosu Cevdet Sefer’in katkılarıyla uzun süren ve titiz bir araştırma sonucu hazırladıklarını söyledi. Şanlıurfa’yı uluslararası düzeyde İngilizce tanıtan eserin 167 ülkede dağıtımının yapıldığını kaydeden Açıkgenç, “Bu eser, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a da ulaştırıldı, onun da takdir ve desteğini aldık, inşallah Urfa’nın tanıtımına katkıda bulunulacak. Urfa’da da çok değerli bilim adamlarımız ve özellikle Harran Üniversitesi’nden Prof. Dr. Abdullah Ekinci hocamız destek verdi, ikimizin editörlüğünde böyle bir eser vücuda geldi” dedi.

Eseri inceleyen ve oldukça beğendiğini söyleyen Vali Erin ise, Şanlıurfa’ya çok sayıda yabancı ziyaretçiler, misyon şeflerinin geldiğini kendilerinin de yaptığı ziyaretlerde Şanlıurfa’yı İngilizce tanıtmaya çalıştıklarını belirterek, “Turizm anlamında dünyanın en önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa’nın profesyonel anlamda tanıtılmasına ihtiyaç olduğunu her vesile ile dile getirmeye çalışıyorum. Bu anlamda bizim de yürüttüğümüz çalışmalar var. Bu çalışma aslında bizim yükümüzün büyük bir bölümünü almış oldu. Emek sarfeden sizin gibi değerli hocalarımıza, bu eserin Malezya’dan Şanlıurfa’ya kazandırılmasında karar veren, uygulayan Seyyid Buhari beyefendiye de çok teşekkür ediyorum. Çok önemli bir görevi ifa edecek bu eser için, katkı, destek ve emeğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Eseri hazırlayan Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç ve Prof. Dr. Abdullah Ekinci’ye ziyaret anısına birer hediye takdiminde bulunan Vali Erin, eserin hazırlanmasında emek veren Albukhary Vakfı Başkanı Seyyid Buhari’ye şükranlarını sunarak, “Teşekkür edilmesi gereken biri daha var. Onu da anmadan geçmek mümkün değil. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba hem Buhari Vakfı’nın Şanlıurfa’da tamamlanmak üzere olan cami inşaatının yerinin tahsis edilmesinden başlayarak öteden beri sağladığı destek ve katkılar hem de bu eserin kazandırılmasında sağladığı destek ve katkılardan dolayı Şanlıurfalılar adına teşekkür etmek gerekiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, eserin Şanlıurfa’nın tanıtımında önemli bir boşluğu dolduracağını tekrar dile getiriyorum” diye konuştu.

Şanlıurfa’yı İngilizce tanıtan eser, Valilik makamını ziyaret eden yabancılara da hediye edilecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195