Title of a News Article

Memleket Sevdası Böyle Bir Şey

Şanlıurfalı adının yayınlanmasını istemeyen bir kadın, memleket aşkını Viyana'ya taşıdı. Büyükşehir Belediyesinden aldığı CD, broşür ve kitaplarla Viyana'da gitmedik müze ve tarihi mekan bırakmayan kadın buralarda Urfa'nın tanıtımını yaptı.

Memleket Sevdası Böyle Bir Şey
banner206

Uzun yıllardır İstanbul'da yaşamasına rağmen Urfa ile ilişkisini kesmemiş, zaman zaman Şanlıurfa7ya gelip hasret gideren Urfalı bir hanımefendi Viyana'ya gitmeden önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden temin ettiği yabancı dile çevrilmiş tanıtım broşürlerini ve dostlarından temin ettiği Urfa ile ilgili diğer broşürleri Viyana'da bir çok müze, tarihi, turistik mekânlar ve şahıslara kendi çabalarıyla dağıtarak Urfa sevgisini ortaya koydu.
Viyana'da Avusturyalılara broşürleri dağıtarak Urfa'yı yurt dışında tanıtmasından dolayı yaşadığı mutluluğu anlatan Urfalı hanımefendi, amacının sadece şehrinin tanıtımında bir nebze de olsa katkı sunmak ve bu yurt dışı gezisini bu anlamda fırsata çevirmek olduğunu söyledi. Asıl önemli olanın
Urfa'nın tanıtımı ve bu yüzden isminin yazılmasını istemeyen hanımefendi, "Bir Urfalı olarak Urfa'yı her yerde anlatmanın, herkese anlatmanın Urfa'nın zenginliğini duyurmanın sevincini yaşıyorum. Ayrıca Urfa'yı dünyanın her yerinde ve herkese anlatmak her Urfalının görevi olması gerekiyor. Bu konuda bana destek olan dostlarıma ve arkadaşlarıma teşekkür ediyor ve bu girişiminde yardımlarını esirgemedikleri için destek sunan herkese minnettarlığımı sunuyorum" dedi.  (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2017, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195