Title of a News Article

Ocakoğlu'ndan açıklama geldi...

Ocakoğlu'ndan açıklama geldi...
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Hasan Ocakoğlu,  Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 

Ocakoğlu, yaptığı yazılı açıklamasında, 'Yaşamın bir parçası, konusu bakımından da güzel sanatların en ilgi çekici kollarından olan ve insanlık tarihi kadar eski bir geçmişe sahip bulunan tiyatro, bir toplumun kendi benliğini tanıması, dile getirmesi yolunda en önemli araçlardan biri olup, içerisinde acı ile tatlıyı, sevgi ile nefreti, kavga ile barışı, kısaca insana ait tüm değerleri bulabiliriz.' dedi. 

Yönetmen Ocanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti; 
"İnsan öyküsünü derinlemesine yansıtan, eğitici bir sanat dalı olan ve günümüzdeki sinema ve televizyonunun da temel dayanağı olan tiyatronun geniş kitlelere tanıtılarak sevdirilmesi; toplumun eğitiminin, dilinin, kültürünün ve estetik duyarlılığının gelişmesi sürecine önemli katkı sağlar...
Aynı zamanda toplumun bir aynası olan, insanların eğitilmesinde, düşüncelerin yayılmasında önemli rol oynayan tiyatro, insanları düşünmeye yöneltir. Kültür, bilgi ve görgü alışverişine neden olur. Toplumda dinlemeyi, anlamayı, ince davranmayı, toplumsal kurallara uymayı öğretir. İnsan sevgisi aşılar. Toplumun geleneklerini, adetlerini yaşatır. Çocukları, gençleri iyiye, güzele, doğruya, sevgiye yöneltir. Bizlerde, İlimiz dahilinde tiyatro sevgisini yaygınlaştırmak amacıyla Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi Tiyatro Ekibi olarak Şair Nabi Konferans salonunda cumartesi Günleri saat:13:00'de çocuklara saat 19:30'da yetişkinlere oyunlarımızı sahnelemekteyiz Ayrıca; İlçelerde Turne proğramlarımızı sürdürmekteyiz. Kültür-Sanat alanda bugüne kadar yapmış olduğumuz faaliyetlerimizi bundan sonra da aynı şevk ve kararlılıkla sürdüreceğimizi Şanlıurfa'lı hemşehrilerimizle paylaşırken, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla tüm tiyatro sanatçılarımızı ve tiyatroya gönül ve emek verenleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyorum." ifadelerini kullandı. 



Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2015, 13:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195