Title of a News Article

Onlar hazır, Ya siz?

Onlar hazır, Ya siz?
banner206
 Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 3 kasım Cumartesi günü Orhan KEMAL’in yazdığı Hasan OCAKOĞLU’nun yönettiği “72.koğuş” isimli Türkiye klasiği bir oyunla sevenleri ile buluşacak.
'Cezaevinde bir Adembabalar' diye adlandırılan, yoksulların olduğu koğuşta kaptanın başına gelen trajik olayları konu alan oyunun hazırlıkları devam ediyor ve 3 kasım cumartesi günü tiyatro severlerle buluşmaya hazırlanıyor. 

Aynı oyunla kasım ayı içerisinde 10 ilçeyede turne düzenleyecek olan şehir tiyatrosu bu yıla da çok iddalı giriyor. Geçtigimiz yıl 2 defa ilçe turneleri, festivaller  ve urfa merkezi olmak üzere toplamda 254 seans oyun sahneleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ortalama  110.000 seyirciye ulaştı.

Konu hakkında açıklama yapan genel sanat yönetmeni Hasan OCAKOĞLU, 'Eylül ayından beri hazırlıklarımız devam ediyor.  inşallah bu yıl sanat severlere 4 yetişkin ve 10 çocuk oyunu olmaz üzere toplamda 14 farklı oyun hazırlıyoruz 27 kişilik bir ekiple çalışmalarımız konservatuar şube müdürlüğü bünyesinde devam ediyor inşallah bu yıl oynayacagımız oyunlarla sanat severleri tiyatroya doyuracagız şimdiye kadar bizleri yalnız bırakmayan sanat severleri bu yılda beklentilerini karşılamayı hedefliyoru” diyen Hasan OCAKOĞLU tüm sanat severleri 3 kasım cumartesi günü saat 20:00’de şair nabi konferans salonunda prömiyeri gerçekleşecek  “72.koğuş”  isimli oyuna beklediklerini söylerken kendilerine hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye başkanı Sayın Nihat ÇİFTÇİ’ye Genel sekreter Yardımcısı Sayın Emin ÖZÇINAR’a Kültür ve turizm daire Başkanı Sayın Suphi ÇİÇEK’e Konservatuar Şube Müdürü Sayın Ahmet DAĞLAR’a teşekkürlerini sonduğunu belirtti.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2018, 16:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195