Title of a News Article

Prof.Dr. Yılmaz parkı yapılıyor

Prof.Dr. Yılmaz parkı yapılıyor
banner206
 Şanlıurfalı Profesör Mehmet Emin Yıldız adına yaptırılan parkın çalışmalarına başlandı. Dicle Üniversitesi Öğretim üyesi ve Ak parti MKYK üyesi olan Yılmaz adına yaptırılan park İlçenin en merkezi yerinde yer alıyor. 
Kültür Parkında hummalı çalışmalar devam ediyor
Siverek Belediyesince kamulaştırılan 21 bin m²’lik Toprak Mahsulleri Ofisi (T.M.O) olarak bilinen 'Prof Dr. Mehmet Emin Yılmaz Kültür Parkı' projesinde çalışmalar sürüyor.
Yıkım çalışmaları tamamlanan park alanında molozları temizleyen belediye ekipleri, hummalı çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 200 araçlık kapalı oto park için temel kazısını tamamlandı. Her geçen gün projesi ilerleyen dev kültür parkının 8 ayda tamamlanması planlanıyor.
Sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül, Fen İşleri Müdürü Selahattin Özdoğan'dan bilgi aldı. 
Parkın yıl sonunda Siverek halkının hizmetine sunulacağını belirten Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Prof Dr. Mehmet Emin Yılmaz isminin meclis kararı ile alındığını hatırlattı.
Projesi süren kültür parkının 21 bin m² alana sahip olduğunu vurgulayan Hatipoğlu, "Daha önce Toprak Mahsuller Ofisi olarak tabir edilen alan olan, geçen meclis toplantısında da Prof Dr. Mehmet Emin Yılmaz ismini verdiğimiz kültür parkımızda çalışmalar sürüyor. Buradaki hummalı çalışmaları yerinde görme fırsatı bulduk, projede yaklaşık 3 bin 500 m² otopark alanı, bin kişilik bir halk kütüphanesi, kafeterya, sosyal alanları, yeşili, süs havuzları, yürüyüş parkurları, bisiklet yollarının yer aldığı büyük bir proje, 7–8 ay içerisinde halkımızın hizmetine sunulacak. Burada emek veren gerek yetkili firmamıza, gerek Fen İşleri Müdürlüğümüze ve Park Bahçeler Müdürlüğümüze yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.
Projenin Siverek halkına hayırlı temenni eden Hatipoğlu, "Bu proje Gıda Tarım ve Hayvancılık eski bakanı Sayın Faruk Çelik'in Siverek'e sağlamış olduğu alandır. Kendisine şükranlarımızı sunuyoruz. Bir diğer teşekkürü de Siverek halkı adına bu alanla ilgili yapmış olduğu çalışmaları nedeniyle Belediye Başkanımız Sayın Resul Yılmaz'a ediyorum." diye konuştu.
Park ve Bahçeler Müdürlüğünce uygulanan proje kapsamında kapalı yüzme havuzu, açık-kapalı kafeterya, kütüphane, çok amaçlı salonun yanı sıra çocuk oyun alanları, süs havuzları, yeşil alanlar, kamelyalar ve yürüyüş yollarının yer aldığı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2018, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195