Title of a News Article

Rodin memleketinde iz bırakmak istiyor

Rodin memleketinde iz bırakmak istiyor
banner206

Şanlıurfa'da, AK Parti İl Seçim İşleri Başkanı Av. Nihat Kılıç'ın minik oğlu 10 yaşındaki Muhammet Rodin'in piyano sevdası Avrupa'da birincilik ödülü almasına neden oldu.

Muhammet Rodin Kılıç henüz 10 yaşında ve deyim yerindeyse boyundan büyük işlere kalkışması ayakta alkışlanmasına vesile oluyor. Rodin, 5 yaşlarından itibaren müziğe merak salmış ve enstürman olarakta piyano ilgisini çekmiş. Zor olan bir müzik aleti olan piyano şimdilerde ezbere bilen minik Rodin geçtiğimiz günlerde Kanada Toronto ve Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan online yarışmaya katılarak, merhum Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' adlı türküsünün müziğini piyano ile yorumladı. Yılların tecrübeli piyano ustalarına taş çıkartacak düzeyde piyano aletini kullanan Rodin onlarca yarışmacı arasında birinci oldu.

Şanlıurfalıların ve özellikle babasının göğsünü kabartan minik Rodin, memleketinde iz bırakmak istiyor. Tarihi Şanlıurfa, taşıyla toprağıyla tüm medeniyetlere ev sahipliği yapmış kadim bir kent. Tarihiyle, kültürüyle, lezzetleriyle ve özellikle müziğiyle dünyada adından söz ettiren Şanlıurfa'da adından söz ettirmeye başlayan 10 yaşındaki Rodin'in başarı karnesi şimdiden bir hayli dolu. 

Rodin, 2017-2018 yıllarında Tübitak Bilim Fuarı’nda, 2018 yılında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve  Dairesi Başkanlığı Konservatuar Şube Müdürlüğü’nde, 2018-2019 yıllarında Kent Konseyi’nde, 2019 yılında Harran Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda, 2018 yılında Şanlıurfa Güzel Sanatlar Lisesi’nde piyano resitali verdi.2019 yılında Adana Uluslararası Rhapsody piyano festivaline, ardından, ABD’deki South Florida International Piano Competition yarışmalarına katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195