Title of a News Article

Siverek uyumuyor!

Siverek uyumuyor!
banner206
Siverek'te eşsiz güzellik ve tarihi mekanların turizme kazandırılması gerektiğini savunan bir vatandaşın "Siverek Uyuyor" eleştirisine yanıt veren belediye başkanı devam eden ve tamamlanan 2 projeyi açıkladı.

Türkiye'nin yüzölçümü bakımından en büyük ilçesi olan Siverek, bu büyüklüğe çok sayıda tarihi ve turistik mekanı da sığdırıyor.

İlçede özellikle son yıllarda Takoran Vadisi gözde turizm mekanlarından biri haline geldi. Yerli ve yabancı turistler ilçeye vadiyi gezmek için gider oldu. Kanyonu, kalesi ile böylesi bir güzelliğin turizme kazandırılması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Siverek Belediyesi bir takım çalışmalar yürütüyor.

Çalışmalara rağmen bölgenin hala yeteri turizme kazandırılmamasına tepki gösteren bir vatandaş " Siverek Desman Kanyonu Niğit Kalesi Fırat Vadisi Bir Turizm Cenneti Doğal oluşumları Kaleleri,Mağaraları Buraları Turizime kazandırılmalı Yetkililer duymak ister belki çünkü Siverek Uyuyor Bir çok ilçe gibi.." dedi.

 

BELEDİYE BAŞKANINDAN YANIT

Bu eleştiriye Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'dan yanıt gecikmedi. Yılmaz, temmuz ayında tekne turlarına başlanacağını duyurarak "Feribot ve tekne turları için iskele yapımını tamamladık. Temmuz 2018’den itibaren turlarımız başlayacaktır. Takoran Seyir Tepesinin yapım işi devam etmekte, Ağustos 2018 tarihinde tamamlanacaktır" dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2018, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195