Title of a News Article

Siverekli yetimler bu sofrada buluştu

Siverekli yetimler bu sofrada buluştu
banner206

Siverek Belediyesi ve İnsan Hak Ve Hürriyetler Vakfı'nın düzenlediği iftar yemeğinde ilçedeki yetim ve öksüz çocuklar bir araya geldi.

Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve İHH'nın Belediye Sosyal Tesisleri Cudi Paşa Konağında düzenlediği program kapsamında 250 yetim ve öksüz çocuk ile aileler birlikte iftar açtı.

Başkan Resul Yılmaz, yetim ve öksüz ailelerin masalarını tek tek gezerek Ramazanlarını tebrik etti. Bir süre çocuklarla ilgilenen Yılmaz, sohbet ederek, isteklerini dinledi.

Belediye Başkanı Resul Yılmaz, yetimleri sahiplenmenin İslam dininin bir gereği olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti: "Bu gece benim için önemli bir geceydi. Yetim ve öksüz kardeşlerimizle, aileleriyle İHH ile birlikte düzenlediğimiz iftar yemeğinde bir araya geldik. Zaman zaman duygulanıyoruz ama mensubu olduğumuz dinin bize emrettiği şekilde korumak, kollamak ve her daim onların yanında olmaktır. Ben bu vesileyle İHH temsilcisi olan arkadaşlarımıza, belediye personelimize bizi bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Rabbim yetim kardeşlerimize ve ailelerine yardımcı olsun onları korusun."

İHH Temsilcisi Ramazan Baylan katkılarından dolayı Siverek Belediyesine teşekkür etti. Baylan, "Daha önce yetimlerimizle geleneksel iftarlarımızı tek başımıza yapıyorduk. 3 yıldır sağ olsun belediye başkanımızla birlikte iftarları yapıyoruz. Ayrıca belediyemiz her yıl yetimlerimize bayramlık elbise, ayakkabı alıyor, kendisine teşekkür ediyoruz" dedi.

Yemeğin ardından Belediye Başkanı Yılmaz, yetim çocuklar için hazırlamış olan hediye paketlerini dağıttı.

İftar yemeğine Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, İHH Gönüllüleri Ramazan Baylan, Mavi Marmara gazisi Cevdet Ökenek katıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2017, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195