Title of a News Article

Topçu meydanı doldu taştı...

.

Topçu meydanı doldu taştı...
banner206
 Şanlıurfalılar, Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ‘Seccadeni al gel’ etkinliğine katılan Mescid-i Aksa imamına yoğun sevgi gösterisinde bulundu.

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum etkinlikleri çerçevesinde ‘Seccadeni al gel’ etkinliği düzenlendi. Rabia Meydanında düzenlenen etkinliğe katılarak akşam ve yatsı namazlarını kıldıran Mescid-i Aksa İmamı Şeyh Nureddin İshak Recebi etkinliğe katılan Şanlıurfalıların yoğun sevgisiyle karşılaştı.

Erkek, kadın, çocuk ve gençlerin yoğun katılım gösterdiği etkinlik, akşam namazının kılınmasıyla başladı. Namazın ardından platforma çıkan Recebi, kısa bir selamlama konuşması yaptı.


Hz. Peygamberin insanları kullara kulluk etmekten kurtarıp sadece Yüce Allah’a kulluk yapması için gönderildiğini belirten Recebi, “Madem Hz. Muhammed hak davanın tebliğcisi olarak geldi. Ben de onun bir takipçisi olarak sizi hakka tabi olmaya ve hak ehline destek vermeye davet ediyorum.” dedi.

Mescid-i Aksa’nın selamlarını getirdiğini söyleyen Recebi, her Müslümanın İslam davasına sahip çıkması gerektiğini belirtti. Etkinliğe katılan Şanlıurfalılar, konuşmasının ardından dua eden Recebi’ye eşlik etti.

Etkinlik ile ilgili konuşan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, bu yıl yaptıkları etkinliklerle geniş kitlelere ulaştıklarını bunun için de etkinliklere yoğun katılım gösteren Şanlıurfalılara teşekkür etti.

Şanlıurfalılar, konuşmasının ardından platformdan inen Recebi’ye yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Küçük çocuklar Recebi’nin ellerini öperken büyükler de onunla fotoğraf çekmeye çalıştı.

Daha sonra sahneye çıkan ilahi sanatçısı Mustafa Cihat, Peygamber Efendimizle ilgili ilahilerini seslendirdi.

Etkinlik, kılınan yatsı namazı ile devam etti. 

Kaynak:Osman Gulebak ilkha

Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195