Title of a News Article

TÜKİYE'DE EN GÜZEL SEKİZ ROTA

TÜKİYE'DE EN GÜZEL SEKİZ ROTA
banner206

Türkiye'de romantik 8 rota

Dünyaca ünlü bir seyahat portalı, Türkiye'de mutlaka görülmesi gereken 8 romantik rotayı sıraladı. Listede Nemrut, Kapadokya ve Assos gibi yerler bulunuyor.

Kaleköy, Antalya

Turkuaz mavisi denizi ve Bizans döneminden kalma batık kentiyle Kaleköy mutlaka görülmesi gereken yerler arasında.

Nemrut Dağı, Adıyaman

Nemrut Dağı'nda bulunan Komagene Krallığı'ndan kalma heykeller ve güneş ışıklarının yansıması bölgede tam bir görsel şölenin oluşmasına neden oluyor.

Şirince, İzmir 

Efsaneye göre adı eskiden yabancılar gelip güzelliklerini görmesin diye Çirkince konan Şirince kasabası, Ege'nin en güzide tatil rotalarından biri konumunda.

Side, Antalya

Antalya'dan listeye girmeyi başaran bir diğer yer de Side, Apollon Tapınağı ile ünlü.

İstanbul

Üç imparatorluğa başkentlik yapmış olan İstanbul, dünyada iki kıta üzerine kurulu olan tek şehir olma özelliğini de taşıyor. Doğu ile Batı'nın kesiştiği kent her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor.

Mardin

Türkiye'nin en pitoresk yerlerinden biri olan Mardin, tarihi evleri ve yöresel tatlarıyla ön plana çıkan bir kent.

ŞANLIURFA

M.Ö. 600.000 yıla kadar uzanan Paleolitik Döneme kadar tarihlendirilen Urfa, Epipaleolitik ve Neolitik Çağlara tanıklık etmiştir. Urfa kent merkezinde yapılan araştırmalar tarihe ışık tutacak niteliktedir. Bunlardan en önemlilerinden biri; bugünkü Halil ür-Rahman Gölü’nün (Balıklıgöl) kuzeyinde gerçekleştirilmiştir. 1997 yılında Arkeolog Dr. Bahattin Çelik tarafından arkeoloji tarihine “Balıklıgöl Heykeli” olarak kaydettirilen, “Dünyanın En Eski Heykeli” bulunmuştur. Böylece Urfa kent merkezinin MÖ.10000’e, Neolitik Döneme, kadar uzanan bir yerleşim alanı olduğu bir kez daha teyit edilmiştir. Şanlıurfa'da Göbeklitepe  en ön plana çıkan eser oluyor 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195