Title of a News Article

TÜRSAB Şanlıurfa ve bölge illeri için olağan toplantı gerçekleştirdi!

TÜRSAB Şanlıurfa ve bölge illeri için olağan toplantı gerçekleştirdi!
banner206

Şanlıurfa'da, 2019 yılı Göbeklitepe yılı ilan edilmesi ve turizm sezonunun açılmasıyla birlikte turizm sektöründeki firmalara büyük iş düşüyor.

URFASTAR/HABER MERKEZİ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği TÜRSAB, bugün Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği ve çok sayıda turizm acentesinin katıldığı olağan toplantıda önemli kararlar ve tedbirler alındı. Şanlıurfa başta olmak üzere bölgeye yerli ve yabancı turist sayısının artması için elleerinden geleni yaptıklarını ifade eden TÜRSAB Genel Başkanı Firuz Bağlıkaya, acentelerle birlikte bugün bir araya gelerek fikir alış verişinde bulunduk. dedi.

TÜRSAB Şanlıurfa İl Temsilcisi Raya Turizm İşletmecisi Kadın girişimci Rahime Yaşar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen olağan toplantıya Şanlıurfa'nın dört bir yanından turizm acenteleri katıldı. Yerel ve ulusal ajanslarında katılım sağladığı TÜRSAB buluşmasında, Şanlıurfa ve bölge illere turistlerin teşvik edilmesi ve burada konoklama, gezi gibi organizasyonların hatasız bir şekilde gerçekleşmesi konuşuldu. Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahattin Güneş, Haliliye Belediye Başkan Vekili Cengiz İzgördü ve İl Kültür Turizm Müdürü Aydın Aslan'ın katılım sağladığı olağan toplantıda fikirler ve taleplerde masaya yatırıldı.

Verimli geçen toplantı sonrası açıklamada bulunan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Genel Başkanı Firuz B. Bağlıkaya şunları söyledi;

“Bölgeye sık sık gelen biriyim, geçtiğimiz günlerde yine bu bölgeye büyükelçilerle geldik. Elimizden geldiği kadarıyla bölgenin tanıtımına katkıda bulunmaya çalışıyoruz, hem de turizmle ilgili eksiklerimiz sıkıntılarımız neler var, bunları bölgedeki arkadaşlarımızla konuşuyoruz. Göbeklitepe ile ilgili beklentimiz büyük. Sayın Cumhurbaşkanımızın da Göbeklitepe yılı ilan etmesiyle beklentimiz artıyor. Bölgeye 1 milyon turisti çekmek istiyoruz. Bu potansiyel fazlasıyla burada var. Bölgede yalnız konaklama sıkıntısı var, bu sorun bir yandan da sevindirici. Çünkü bu demektir ki fazlasıyla bir turist artışı var. Şanlıurfa’ya gelen turistlerin burada olduklarını anlayacak şekilde yaşaması gerekiyor. Urfa’nın değerlerine sahip çıkmak gerekiyor.”

TÜRSAB Şanlıurfa İl Temsilcisi Raya Turizm İşletmecisi Rahime Yaşar ise konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Yaşar; “Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği olarak şuan tüm Türkiye’de iller buluşması gerçekleşiyor. Şanlıurfa Acenteler buluşması da bunlarda birisi. Diyarbakır, Mardin bugün de Şanlıurfa, akşam ise Gaziantep olmak üzere, Başkanımız firuz Bağlıkaya önderliğinde bu tür buluşmalar gerçekleşiyor. Bu toplantıların asıl amacı seyahat acenteciliği ile ilgili turizmle ilgili sorunlar sıkıntılar görüş alışverişinde bulunmak ve acentelerin bir araya gelmesini sağlamak. Başkanımız bu sabah Şanlıurfa’ya geldi. Bölge ile ilgili verileri kendilerine verdik. 2019 Göbeklitepe yılı olması nedeniyle de kendileri Urfa’yı yakından takip ediyor. Haz hazırda yürürlükte olan turizm yasası 1972 yılı yasamızdır. Günümüz şartlarında bir çok noktaya uymayan bir yasa. Başkanımızın da dediğine göre Haziran sonlarında bu yasa değişecek. Özellikle seyahat acenteciliği ile ilgili çok ciddi maddeler ve işleyişler bunun içerisinde olacak.” İfadelerini kullandı.

Çulcuoğlu Restoran'da gerçekleşen toplantı yenilen yemekle son buldu. 

Güncelleme Tarihi: 24 Nisan 2019, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195