Title of a News Article

Twitter kapanıyor mu?

 Twitter kapanıyor mu?
banner206

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden, "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir sürecin söz konusu olduğu" bildirildi.

Başbakanlık Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Bursa mitingindeki konuşmasında, Twitter hususunda kullandığı ifadelerde, hukuki bir duruma işaret edildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:  

MAHKEME KARARI UYGULANMIYOR

"Halihazırdaki durumda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bazı linklerin kaldırılmasına ilişkin mahkemelerden çıkarmış oldukları kararların uygulanması konusunda Twitter yetkililerinin duyarsız kaldıkları bir süreç söz konusudur. Nitekim bu süreç zarfında mahkeme kararları doğrultusunda Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı gerekli girişimlerde bulunmuş ancak Twitter yetkilileri bu taleplere duyarsız kalmıştır.

 

BAŞKA ÇARE KALMAYABİLİR

Mahkeme kararlarını umursamama, hukukun gereğini yerine getirmeme biçimindeki bu tutumda bir değişiklik gözlenmemesi halinde, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için teknik olarak, Twitter'e erişimin engellenmesinden başka çare kalmayabileceği belirtilmektedir.

Başbakanımız da Bursa'daki konuşmasında bu olguya dikkati çekmiş bulunmaktadır."

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 23:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195