Title of a News Article

Üniversite'de güzel gelişme...

Üniversite'de güzel gelişme...
banner206
 Harran Üniversitesi Yenişehir Yerleşkesi Senato salonunda Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Uluslararası Gastronomi yemek yarışmasına katılan, başta Türk mutfağı olmak üzere birçok kategoride başarılı olan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Bölümü öğrencilerine plaket verip tebrik etti. 

14.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri’ne 4 grup halinde katılan Aşçılık Bölümü öğrencileri çok sayıda ülkeden katılımın olduğu yemek yarışmasında 10 öğrenci, 9 gümüş ve 1 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazandılar. Aşçılık bölümü öğrencilerinin bu başarısı rektörlük tarafından ödüllendirildi. Yenişehir Yerleşkesi Senato salonunda gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, senato üyeleri, Aşçılık bölümü öğretim elemanlarından, Öğr. Gör. Şükran Taşkın, Öğr. Gör. Hafize Özbudun, Öğr. Gör. Dilek Koçak ve ödül alan öğrenciler katıldı.

HALİL İBRAHİM SOFRASINDAN GELEN BEREKET
Uluslararası yarışmalarda üstün başarılara imza atan bölüm hocaları ve öğrencilerini, senato toplantı salonunda ödüllendiren Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Harran’ın mutfağından, Halil İbrahim’in sofrasından gelen bir bereket vardır. İnşallah bu başarılı öğrencilerimiz bizlere altın madalya da getirirler, kendilerini canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

GENÇLER BİZİM MEDAR-I İFTİHARIMIZ OLDULAR
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programının medar-ı iftiharı olan bu gençleri başarılarından dolayı kutladığını söyleyen Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Necmettin Elmastaş; “Öğrencilerimizi aylar öncesinden bu yarışmaya hazırlayan ve bu başarıda büyük emekleri olan Aşçılık Programının değerli hocalarını da tebrik ediyorum. Şanlıurfa yöresi yemek çeşitleri açısından çok zengin bir mutfağa sahiptir. Bölgenin coğrafi konumu itibariyle sahip olduğu iklime bağlı olarak yetişen çeşitli tahıl, sebze ve meyve türleri başta olmak üzere hammadde açısından zengin olması, bölgenin sahip olduğu kültürel ve sosyal çeşitlilik bu zenginliğin ortaya çıkmasında önemli rol oynamıştır. Günümüzde Şanlıurfa yöresindeki bu zengin mutfağın yeterince tanıtılamadığı görülmektedir. Örneğin Türkiye’nin en fazla coğrafi işaret tescil belgesi alan yemek sayısı açısından Şanlıurfa ilk 10 il arasında değildir. Bu tür uluslararası ve ulusal organizasyonlara katılan öğrencilerimiz hem Şanlıurfa mutfağını hem de Harran Üniversitesini tanıtmaktadır. Bu bağlamda biz Aşçılık Programımızın tüm faaliyetlerini bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz.”

ULUSLARARASI YARIŞMADA 10 MADALYA KAZANDIK
Aldıkları ödüller hakkında bir konuşma yapan Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi Hafize Özbudun; “Gastronomi beslenme bilimi demektir, ama birçok üniversitede aynı zamanda gastronomi ve mutfak sanatları diye açılan bir bölümdür. Üniversitemizin aşçılık programı 2002 de kurulmuştu, Hazır yemek ve aşçılık adında açılmıştı, fakat 7 yıldır aşçılık diye geçmekte ve üniversitemizde hem örgün hem de ikinci öğretim olarak eğitim vermekteyiz. Bu seneki 14.uluslararası Gastronomi ve mutfak günlerinde sevgili öğrencilerimiz oldukça başarılı bir grafik çizdiler. 4 Ekip halinde katıldığımız yarışmalarda toplamda 9 gümüş, 1 bronz olmak üzere 10 madalya aldık. Bütün bunlar bizleri çok onurlandırıyor aynı zamanda böylesine uluslararası bir yarışmada gümüş madalya alıp Üniversitemizi temsil etmek bizi ayrıca gururlandırıyor” dedi.
Tören sonunda bölüm hoca ve öğrencileri hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2016, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195