Title of a News Article

Urfa'da anıldı...

.

Urfa'da anıldı...
banner206

YENİ ASYA Şanlıurfa Temsilciliği ve Bediüzzaman Vakfı tarafından Şanlıurfa’da “İnsanlığın Saadet Anahtarı Doğru İslamiyet” konulu Program düzenlendi.

Takdimciliğini İbrahim Yaşar Şiran’ın yaptığı Anma toplantısı Osman Ağan Camii İmam Hatibi Faruk Gökhan’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim ile başladı.

Bediüzzaman Vakfı Başkanı İsmail Zorlu, Bediüzzaman Hazretlerinin bu gün ülkemizde çeşitli platformlarda anılarak fikir ve düşüncelerinin insanlarımıza aktarıldığına dikkat çekerek “Bediüzzaman Hazretleri bu gün Gerek  ülkemizde, gerekse  Dünyanın bir çok yerinde sivil toplum Kuruluşları, vakıflar, dernekler, Belediyeler ve Müftülükler tarafından  çeşitli programlarla anılıyor, fikirleri, düşünceleri, insanlarımıza aktarılıyor, Eğer Bediüzzaman’ın fikirleri , düşünceleri asrın idrakine sunmuş olduğu reçeteleri yetkililer tarafından dikkate alınıp uygulanabilseydi  bu gün alemi İslam olarak çektiğimiz sıkıntılar yaşanmayacaktı. Temennimiz Bediüzzaman’ın  asrın problemlerine Kur’an’dan aldığı ilhamla sunmuş olduğu çarelerin bulunduğu Risale-i Nur eserlerine yetkililerin ilgi gösterip  sahip çıkmasıdır, ve bu eserler okullarımızda  gençlerimiz ile buluşturulmalıdır.” Dedi.

Yeni Asya Gazetesi yazarlarından Latif Salihoğlu Tarihte bir çok dinden İslam’a gelindiğini,  fakat Müslümanların başka bir dini tercih etmediğine dikkat çekerek  “Tarih şahittir ki bin dört yüz yıllık İslam tarihinde , dünyanın her yerinde her milletler gelip İslamiyet’e dahil olanlar olmuştur. bizlerde her birimiz bir başka milletten, kökende olabiliriz ama hepimiz İslamiyet’e dahil olmuşuz. Hiçbir Müslüman Muhakeme-i akliye ile ve kıyaslama ile başka bir dini İslamiyet’e tercih etmemiştir. Herkes gelip İslam’a dahil olmuş ama başka bir dini İslamiyet’e tercih eden yoktur. İstisna da yoktur. Düşünün ki ermeni terörist 1905 te  Cuma namazından çıkan  Halife-i Müslimine bombalı suikast yapıyor. Onlarca insan orada vefat ediyor. Tevfik Fikret bu olaya şöyle diyor “Ey şanlı avcı  tuzağını iyi kurdun fakat  yazıklar ki vuramadın”  diyor bizdeki Müslümanların gerçek yüzünü gösteriyor. dedi

Bediüzzaman hazretlerinin vefatının dine daha fazla hizmet ettiğini belirten Salihoğlu “Hazreti Bediüzzaman’ın vefatının 56. Senesinde rahmetle yad ediyoruz. Dünyaya gelişinin 140. Senesi Bediüzzaman’ın doğumu tarihi olarak en kuvvetli rivayet 1876’ya geliyor. bu konuda uzman talebesi Ahmet Feyzi Kul Benim Üstadım  15 şaban 1293 berat kandilinde dünyaya geldi  diyor. Ve leyle-yi kadir de göçüp gitti. Sıradan bir insan olmadığı için  sıradan tarihlerde de gelip gitmemiştir. Hep tevafuklar vardır. Alemde tesadüf yok zaten Kendi vefatını da işarı olarak zaten hissetmiştir. Ve Urfa’ya da vefat etmek için gelmiştir, Bediüzzaman “benim vefatım hayatımdan ziyade dine hizmet edecektir. Yani benim vefatım ile bu ses susmayacak, bu dava sönmeyecek, yeni bir hizmet kıyamete kadar devam edecektir.” demiştir lillahil hamd biz bunu görüyoruz.” Dedi.

“İslam Aleminin Kurtuluş reçetesi” konulu Sinevizyon gösterisinden sonra Gazeteci-Yazar Latif Salihoğlu Ahir zaman tarihi isimli iki ciltlik eserini imzalayarak dinleyicilerin n sorularına cevap verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2016, 01:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195