Title of a News Article

Urfa'da binlerce kişi akın etti...

İnanç turizminin önemli şehirlerinden Şanlıurfa'da Kadir Gecesi dolayısıyla vatandaşlar, tarihi Balıklıgöl  ve Dergah Yerleşkesi'ndeki camilere akın etti.

"Peygamberler şehri" olarak da nitelendirilen kentte, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve "bin aydan hayırlı" olarak kabul edilen Kadir Gecesi dolayısıyla bazı vatandaşlar orucunu Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makamın da bulunduğu Balıklıgöl Yerleşkesi'nde açtı.

Daha sonra yerleşkede bulunan camilerde namaz kılan binlerce vatandaş, okunan Kur'an-ı Kerim-i dinledi.

Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen makam ile Hazreti Eyüp'ün hastalığında çile çektiği rivayet edilen bölgeler, kentte ibadet için en fazla tercih edilen mekanların başında yer aldı.

Yatsı namazının ardından Şanlıurfa Müftülüğünce Dergah Camisi'nde mevlit okutuldu.

Huzurlu bir ortamda geceyi geçirmenin sevincini yaşadığını belirten Mustafa Direkli "Şanlıurfa'da kandil programlarının vazgeçilmez yeri Balıklıgöl'dür. Biz de arkadaşlarımızla beraber bu geceyi idrak etmek için geldik. Tüm İslam aleminin kandili ve gelecek bayramı şimdiden mübarek olsun." diye konuştu.

Kentteki camilerin tamamında Kadir Gecesi dolayısıyla düzenlenen özel programların ardından vatandaşlara çıkışta çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Öte yandan Balıklıgöl bölgesinde ki tüm yeşil alanlar piknik alanına çevrilmiş durumda. Trafik akışı sürücüleri zor durumda bıraktı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, 23:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195