Title of a News Article

Urfa'da Kur'an okumak isteyen çocuklar camilere koşuyor...

Urfa'da Kur'an okumak isteyen çocuklar camilere koşuyor...
banner206

Şanlıurfa'da, pandeminin gölgesinde kalan okulların olmayışı ve tedbirlerin gevşetilmesi sonucunda açılan Kur'an-ı Kerim yaz kurslarına aileler ve çocuklar yoğun ilgi gösterdi.

Allah'ın ilk emri (oku) olan Kur'an-ı Kerim'i okumak, her Müslüman birey için farz kılınmıştır. Bu vesile ile çocuklarını Yaz Kur'an Kurslarına gönderen aileler bu şekilde çocuklarının Kur'an-ı öğrenmelerine vesile oluyorlar.

Aileler tarafından kurslara kayıt edilen çocuklar, hem Kur'an'ı okuma hem de İslam'la ilgili birçok bilgiyi öğreniyorlar.

Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar ise Karaköprü ilçesinde bulunan Hacı Abdurrahman Ademoğlu camisinde kaydedildi. Eğitim alan çocukların Kur'an-a olan ilgileri dikkatlerden kaçmazken, eğitimlerini de Cami İmamı Hüseyin Kaçar'ın verdiği öğrenildi. 

Bu anlar karşısında duygulanan bireylerde iyi kalpli dileklerini dile getirmeden geçemediler.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm yurt genelinde başlatılan Yaz Kur'an kursları Şanlıurfa merkez olmak üzere tüm ilçelerde ve kırsal mahallelerdeki camilerde ve kurs merkezlerinde verilmeye başlandı.

5 Temmuz'da başlayan kurslar 20 Ağustos'ta sona erecek. Ayrıca, bu süre zarfı dışında Kur'an-ı Kerim öğrenmeye devam etmek isteyenler yine cami ve kurslarda eğitim alabilecekler.

URFASTAR

Bir 2 kişi, ayakta duran insanlar ve iç mekan görseli olabilir

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2021, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195