Title of a News Article

Urfa il Müftüsü Açık'tan söyleşi

Urfa il Müftüsü Açık'tan söyleşi
banner206
 İl Müftüsü İhsan Açık Halfeti ilçesinde Selahaddin Eyyübi Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ümmü Gülsüm Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yunus Emre Ortaokulu ve Halfeti Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrecilerle biraraya gelerek söyleyişi yaptı.
Müftü Açık; Selahaddin Eyyübi Erkek Anadolu İmam Hatip Lisesi salonunda öğrencilerle yaptığı söyleyişide, İnsanlık tarihine baktığımız zaman toplumların şehir ve medeniyet noktasındaki gelişimlerinde öncülerinin peygamberler olduğunu görürüz. Peygamberler her konuda insanlara öncü olduğu gibi kendilerinin de medeniyete ulaşma noktasında bir yönünün ön planda olduğunu Kur’an bize bildirmektedir ve bu konuda merkezde mescidler, yani camiler yer almaktadır.
İl Müftüsü İhsan Açık; Ümmü Gülsüm Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne geçerek Kız Öğrencilere İslam Medeniyetinin ana noktasında caminin değerleriyle kurulan bir yapı olduğunu söyledi. Daha sonra Müftü Açık; Yunus Emre Ortaokulu ve Halfeti Anadolu Lisesi’nde okuyan Öğrencilere 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftası hakkında öğrencileri bilgilendirdi. Haftanın temasının da Cami, Şehir ve Medeniyet olduğunu söyledi.
Sizi gördükçe ümitlenmemek mümkün değil. Sizler birer umutsunuz, Sizlerden neden Vali, Müftü, hakim, Doktor olmasın, hiç unutmayın ki sizlere bu saydıklarım sizin gibi bu sıralardan büyüyüp, çabalayan ama sonucunu da rabbimin muvaffak kıldığı kişilerden oluşuyor. Müftü Açık son olarak öğrencilere Bol bol Kitap okumalarını tavsiye etti.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 08:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195