Title of a News Article

Urfa Sıra Gecesi Elazığ'da olay oldu!

Urfa Sıra Gecesi Elazığ'da olay oldu!
banner206

Elazığ'da, Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası üyelerine ‘Urfa Sıra Gecesi’ programı düzenleyeceğini duyurdu. Kentte bu haberin duyulması üzerine oda'ya tepki yağdı.

10 Ekim pazar günü düzenlenecek olan Urfa Sıra Gecesi Elazığ'da resmen olay oldu. Sosyal medya hesaplarından duruma tepki gösteren isimlerden birisi de 

Elazığ -Harput Folklor Turizm Derneği Genel Başkanı Ziyaddin Akgüneş idi.

Sert bir açıklamada bulunan Akgüneş paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

“Niye Urfa Sıra Gecesi? Bu ne aymazlık, Bu ne Yabancı Hayranlığı. Parayı Elazığlılardan kazanıp gidip Urfadan sıra gecesi ekibi getireceksiniz. Ondan sonrada kalkıp Elazığ_Harput Kültürü Musikisi Niye bu durumda diye feveran edeceksiniz. Lokantacılar Odası Yaptı yetmedi şimdide sıra siz demi. Yazıklar olsun Berberler Odasını da, Bu Odanın yaptıklarına Göz yuman Esnaflar Odası Başkanını da. Sizleri Kınıyorum” 

ODA BUNU YAPARSA VATANDAŞ NE YAPSIN!

Duruma tepki gösteren bir diğer isim Elazığ Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çak oldu. 

Çak yaptığı açıklamada, “Oda bunu yaparsa vatandaş ne yapsın kürsübaşı Harput musikisi olsaydı daha iyi olmazmıydı” dedi.

Birçok konuda batı illerine göre geride kalan Şanlıurfa'nın kültürel yapısı ve bu konuda zenginliği kuşkusuz tartışılmaz. Uzun yıllardan beri bilinen ve yapılmaya devam eden Urfa Sıra Geceleri dünyaya resmen adını duyurmuş vaziyette. Musiki ekiplerinin olmasına rağmen Urfa ekibinin tercih edilmesi her ne kadar tepkiyle karşılansa da bu durum Urfalıları bir nebze de olsa sevindirdi.

​​​​​​Elazığ Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası, düzenleyeceği ‘Urfa Sıra Gecesi’ programını gelen tepkiler sonrası iptal edip etmeyeceği ise merak konusu oldu.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2021, 01:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195