Title of a News Article

Urfada Sevgiler günü konseri...

.

Urfada Sevgiler günü konseri...
banner206
Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Türk Sanat Müziği Korosu, 14 Şubat Sevgililer Günü anısına ‘Hatırla Sevgili’ isimli konserini Milli Eğitim Konferans Salonu’nda sundu. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün TSM Kursu kursiyerlerinden oluşan koru ilk konserini böylece sunmuş oldu. Koro Şefliğini Osman Devecioğlu’nun yaptığı Rast ve Nihavent makamında 25 eserin sunulduğu konserde ses sanatçıları Cemre Akalın, Zeynep Vurucu, Ayşe Şule Gider, Hatice Karagöz, Bedriye Avcılar, İlayda Durak, Ayşe Bilge Ünlü, Bedia Tokgöz, Ayçin Altun, Furkan Baykuş, Halil Karagöz, Kenan Ergün, Kadir Bİlsel, Nun Çelik, Zeki Taş, Orhan Demir, Bülent Tokgöz, Ahmet Demirbaş, Abdurrahim Avcılar, Bilal Mızrak, Mahmet Altun, Yusuf Osman Oğuz, Cemal Topçu ve konuk sanatçı olarak ise Bekir Çiçek yer aldı. Saz Sanatçılarında ise kemanda Kemal Sandıkçı, Enes Canses, Yusuf Tokdemir; çelloda Soner Çelik; klarnette Ali Çelik; neyde Mahmet Hallaç; udda İsmail Karaca, Özge Kaş; kanunda İbrahim Çelik, Yunus Nacak; klasik gitarda Barış Şakır; bas gitarda Ceyhun Uluğ; ritimde İbrahim Karakaş, Ali Ergin ve Hasan Kargın yer aldı. 

 

SALONDA YER KALMAYINCA…

Salonu tıka basa dolduran dinleyicilerin yanı sıra konsere Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, Yahya Akman, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Akçakale Belediye Başkanı Abdülhekim Ayhan, Haliliye Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Faik Demir, Osman Uludağ, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Mehmet Canpolat, Haliliye Belediye Meclis Üyeleri Emir Elden, Abdülkadir Altundağ, Metin Çadırcı, Haliliye Belediyesi Birim Müdürleri ile çalışanları ve davetliler katıldı. Salonu dolduran dinleyenler yer bulamayınca salonun merdivenleri konuklar için düzenlenerek ek yerler açıldı. 

 

KONUK SANATÇILARDA YER ALDI

Yaklaşık 3 saat süren konser boyunca salonu terk etmeyen kalabalık, sık sık alkışlarla şarkılara eşlik etti. Davetliler arasında yer alan Sanatçı Halil Altıngöz ve Sanatçı Atik Sahil de sahneye davet edilerek iki eser seslendirdiler. Konserde ayrıca konuk sanatçı olarak de yer alan Gazelhan Bekir Çiçek seyircilerin büyük beğenisini aldı.

 

ÖMÜRLÜK ŞARKILAR SESLENDİRİLDİ

24 ses sanatçısı ve 15 saz sanatçısının yer aldığı sahne performansında, musikinin klasikleşmiş eserlerine yer verildi. Seslendirilen eserler arasında ‘Nihansın Dideden Ey Mest-i Nazım’, Geçsin Günler Haftalar’ ‘Bir Bakış Attın, Kalbimi Yaktın’, ‘Bu Kadar Yürekten Çağırma Beni’, ‘Makber’, ‘Gündüzüm Seninle Gecem Seninle’ ve konsere adını da veren ‘Hatırla Sevgili’ gibi eserler yer aldı.

 

KONUŞMALARDAN NOTLAR

Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kadir Kırıcı’nın sunumu ile başlayan gecenin sonunda Kırıcı tekrar teşekkür ederek, sahneye protokol üyelerini ve davetli sanatçıları davet etti.  

 

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol burada yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Sayın Abdülkadir Kırıcı, bu güzel sesler için, bu sazendeler için, bu hanendeler için, ‘minik kalpler’ dedi. Minik kalpler değil, mangal gibi yürekler. Bu akşam bize bir şey gösterdi, yine Sayın Kadir Kırıcı’nın tohumu ektik, çimlendi, asırlık çınarların evveli bir tohumdur. Biz o tohumu ektik, Allah nasip ederse o tohum asırlık bir çınar olacak. Bu akşam, bu güzel insanlar seslerine sağlık dillerine sağlık, bize Ziya Paşa’nın bir beyitinin doğruluğunu gösterdi ‘Allah’a tevekkül edenin, yaveri haktır. Na şad gönül bir gün şad olacaktır.’ Bizi şad ettiler, ömür boyu şad olsunlar. 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2015, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195