Title of a News Article

Vali Erin müjdeyi verdi

Vali Erin müjdeyi verdi
banner206
Şanlıurfa’da sanayinin gelişmesi, sanayinin ihtiyaç duyduğu teknik ve mesleki eğitime sahip vasıflı elemanların yetiştirilmesi amaçlarına hizmet sunacak Mesleki ve Teknik Eğitim Kampüsü’nü inşa etmek ve yönetmek amacıyla kurulacak Şanlıurfa Eğitim Geliştirme Vakfı için imzalar atıldı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin huzurunda, Pekin Büyükelçisi A. Emin Önen’in da katıldığı imza töreninde, Şanlıurfa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ile Evren Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi başkanları vakıf kuruluş protokolünü imzaladı.

Kurulacak vakfın amaçları hakkında bilgiler veren Vali Erin, Şanılurfa’daki genç nüfusun işsizliğinin büyük bir sorun olduğunu, çocukların daha iyi eğitilmesine yönelik fiziki altyapının oluşturulmasının yanında, çağın gerektirdiği mesleki eğitimle donatılmasının da bir zorunluluk olduğunu belirterek, “Bir yandan organize sanayi bölgelerimizin altyapısını tamamlarken bir yandan da nüfusu bir çok şehrin nüfusundan fazla olan gençlerimizin mesleki ve teknik donanımlarını artırmaya yönelik mesleki ve teknik eğitim kampüsü alanının oluşturulması, çocukların sanayicilerle iç içe hem pratiği hem de teoriği birlikte alabileceği bir fikir vardı. Bu fikir olgunlaştı. Bugün de Mesleki ve Teknik Eğitim Kampüsünün yönetimini üstlenecek vakfın kuruluşu ile ilgili protokolü imzalıyoruz” dedi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Kampüsü için 100 dönümlük bir alan ayırdıklarını belirten Vali Erin, burada ilk binayı Karacadağ Kalkınma Ajansı desteğiyle kuracaklarını bunun için de geçen hafta gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında konunun görüşüldüğünü ve gerekli kaynağın ayrıldığını ifade ederek, “Kalkınma Bakanlığı ile de görüşme halindeyiz. Projede revizeler istendi onları yaptık ve olumlu döneceğini bekliyoruz. Böylece ilk modern mesleki teknik eğitim kampüsünü biz yapmış olacağız. Ardından diğer kurumların ve özel sektörün talepleri doğrultusunda bu yüz dönümlük alanı parselledik. Bu alanı yatırım yapmak isteyen özel sektöre de açmış olacak ve çocuklarımızın eğitimi de başlamış olacak. Hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’nın nüfusunun yüzde 40’ının 0-15 yaş aralığından oluştuğuna dikkat çeken Büyükelçi A. Emin Önen de, “Bu büyük bir potansiyel. Bu potansiyelin doğru eğitilmesi de önemli. Bu amaçla yapılan çalışmada bende hazır bulundum. Rabbim inşallah hayırlara vesile etsin, memleketimizin önünü açsın. Çalışmak bizden, takdir Allah’tandır. İnşallah sizlerin de sayesinde çok güzel gelişmeler olacağından eminim” diyerek, Şanlıurfa’da mesleki ve teknik eğitim kampüsünün kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.


Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195