Title of a News Article

Yazar Bozkurt, okurları ile buluşuyor

.

Yazar Bozkurt, okurları ile buluşuyor

Şanlıurfalı Yönetmen-Yazar Neşet Bozkurt, 12 Nisan’da Şanlıurfa 1. Ulusal Kitap Fuarı’nda imza günü düzenleyecek.

2009 Yılından itibaren üçü şiir ve biri roman olmak üzere çıkardığı 4 kitapla adından söz ettiren Yönetmen-Yazar Neşet Bozkurt, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Rabia Meydanı’nda düzenlenecek ‘Şanlıurfa 1. Ulusal Kitap Fuarı’na konuk olacak. 12 Nisan’da Ulusal Kitap Fuarı’nda imza günü düzenleyecek olan Bozkurt, Şanlıurfalı okurlarıyla tekrardan bir araya gelecek.

 

İlk kitabı ‘Yalnızlığım ve Ben’

Harran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı Programında da Öğretim Üyesi olarak görev yapan Yönetmen-Yazar Bozkurt, 2009 yılı Eylül ayında ‘Yalnızlığım ve Ben’ isimli ilk şiir kitabını çıkararak yazarlığa başladı. Bunun hemen bir ay sonrasında da ‘Gidenin Ardından’ adlı ikinci kitabını piyasaya süren Bozkurt, uzun bir aranın ardından 2016 yılının Şubat ayında ‘Bir Kalemin İsyanı’ adlı üçüncü kitabını yayınladı. Yazarın büyük ilgi çeken ‘Bir Kalemin İsyanı’ isimli şiir kitabında, toplum içinde yaşanmış hikayelerin şiire dönüştürülerek okuyuculara aktarıldığı gözleniyor.

 

Şiirden sonra roman kitabı çıkardı

Yönetmen-Yazar Bozkurt, hedeflediği 3 şiir kitabını çıkardıktan sonra bu kez romana merak sardı. Geçtiğimiz şubat ayında ‘Tek Oda Yalnızlık’ isimli ilk romanını ve 4. eserini yayınlamanın mutluluğunu yaşayan Genç Yönetmen-Yazarın bu kitabında da bir kadının gözünden sevgi, özlem ve hayatın tamamını ele aldığı görülüyor.

 

Bozkurt’tan okurlarına müjde

Kitapları büyük ilgi gören Şanlıurfalı Yönetmen-Yazar Bozkurt’tan okuyucularına yeni bir müjde daha geldi. Bozkurt, yaptığı açıklamada; kitap çıkarmaya devam edeceğini belirterek, “Şuanda da ‘Yasak Kalem’ ve ‘Ah Manolyam’ isimli iki roman kitabı çıkarmak için çalışmalarım var. İnşallah bu kitaplarım da 6 ay aralıklarla okuyucularımla buluşacak” dedi.

 

Bozkurt: Çok mutluyum

2009 yılında yazarlığa ilk adımını atan ve şuanda kitapları Şanlıurfa başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kitapçılarda yer almayı başaran Neşet Bozkurt, eserlerinin yoğun ilgi gördüğünü dile getirerek, bundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Bozkurt, lisede eğitim aldığı yıllarda kitap yazmayı hedeflediğini vurgulayarak, “Ortaokulda şiir yazmaya başladım. Lisede bu doruk noktasına ulaşınca kitap çıkarmaya karar verdim. Birçok kişi bunun imkânsız olduğunu söyledi ama yılmadım, liseden mezun olduktan 2 yıl sonra (2009-Eylül) ilk kitabım olan ‘Yalnızlığım ve Ben’ isimli şiir kitabımı yayınladım. Talep çok güzel olunca hemen bir ay sonra yani 2009 yılının Ekim ayında da ‘Gidenin Ardından’ isimli şiir kitabımı okuyucularıma sundum.

2016 Yılının Şubat ayında ise ‘Bir Kalemin İsyanı’ adlı üçüncü şiir kitabımı çıkardım” diye konuştu.

 

“Hayalimde üç şiir kitabı vardı”

İlk üç kitabının neden şiirlerden oluştuğuna da cevap veren Bozkurt, “Hayalimde ilk üç kitabımın şiir olması vardı. Bu nedenle ilk üç kitabım şiirden oluşuyor. Son olarak ise ‘Tek Oda Yalnızlık’ isimli roman kitabımı geçtiğimiz şubat ayında yayınladım. Bu kitabımda da bir kadının gözünden sevgi, özlem ve hayatın tamamı ele alınmıştır. Çıkardığım kitaplarımı okuyan tüm okuyucularımdan çok olumlu tepkiler aldım. Kitaplarımı film ve senaryo ile süsleyince daha da çok güzel tepkiler geliyor.  Buda beni çok mutlu ediyor” diye kaydetti.

12 Nisan Çarşamba günü Şanlıurfa 1. Ulusal Kitap Fuarı’nda imza günü düzenleyeceğini de hatırlatan Bozkurt, tüm okurlarını Çarşamba günü yanında görmek istediğini sözlerine ekledi.

 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2017, 11:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER