Title of a News Article

Amca'nın görkemli düğünü...

Amca'nın görkemli düğünü...
banner206

Şanlıurfa eski Milletvekili Şeyhanlı Aşiretinin ileri gelenlerinden Kanaat önderi  ve kamuoyunda Seydi Amca olarak bilinen Seydi Eyüpoğlu'nun Avukat oğlu 28 Mehmet Eyüpoğlu (28), Bozova’nın tanınmış isimlerinden Hacı Ali Arusoğlu’nun kızı İsmet Arusoğlu(26) ile düzenlenen görkemli  düğün töreni ile evlenerek dünya evine girdi.

AK Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan'ın Kirveliğini yaptığı   şehitlik Çamlık düğün ve konferans salonunda düzenlenen düğün törenine; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, eski milletvekillerinden Mehmet Güneş, Abdulkerim Gök, Yahya Akman, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Şanlıurfa eski il genel meclisi Başkanı Mustafa Yavuz, Gazeteci Reşat Uzun, Birecik Belediye Başkan Faruk Pınarbaşı,  GAP Bölge Müdürü Hasan Kılıç, tanınmış iş adamları, Eyüpoğlu ve Arusoğlu ailelerinin yakınları katıldı.

Ev sahibi Milletvekili Seydi Eyüpoğlu ve Kirve Milketvekili Halil Özcan düğün törenine gelen misafirlerini kapıda karşıladı. Saat 19:00’da başlayan düğün töreninde salonu dolduran yaklaşık 3 bin   misafire yöresel yemekler ve tatlılar ikram edildi. Yemeğin ardından nikah Merasimi yapıldı. 

Damat Mehmet Eyüpoğlu ve Gelin İsmet Arusoğlu’nun nikahını Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’un kıyarken  genç çiftin nikah şahitleri ise Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Halil Özcan, Mehmet Akyürek, Mahmut Kaçar, eski milletvekillerinden Mehmet Güneş, Abdulkerim Gök, Yahya Akman, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı yaptı. Beyaz çiçeklerde donatılan dört ayaklı çadırvan altında kıyılan nikah töreni ayakla gerçekleştı.Atılan imzalar sonrası Vali Tuna evlilik cüzdanını gelin İsmet Arusoğlu’na taktim ederek çifte mutluluklar diledi ve Damat Mehmet Eyüpoğlu’na altın taktı.

Düğün töreni, kıyılan nikah sonrası yerini davul zurnaya bıraktı. Her iki ailenin yakınları, gelin damat ile çalınan oyunlar eşliğinde doyasıya eğlendi. Alışık olduğumuz görüntüler bu düğünde de yaşandı, dolarlar yine havada uçuştu. Sahneye çıkan genç çift hem dans etti hem de halay çekti. Eyüpoğlu ve Arusoğlu çifti, dans ve halaya girdikleri esnada düğüne gelen misafirler tarafından dolar yağmuruna tutuldular.

Düğünde karaborsa…

Dakikalarca süren dolar yağmuru salon görevlileri tarafından avuçlanarak toplandı. Cebinde doları biten misafirler Türk Lirası karşılığında, attıkları 1’lik dolarları geri görevlilerden geri aldılar. Çanta dolusu dolarlar, borsadan daha yüksek fiyatta satıldı. Yerden toplanılan 1’lik dolarların tanesi 3 TL’den satıldı.

Vekil Vekile para attı

Damadın babası eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, yörede her ne kadar tanınıyor olsa da, katıldığı düğünlerde halayın başını çekmede meşhur bir isim. Kendi oğlunun düğün töreninde halayın başına geçen Vekil Eyüpoğlu, halay çeşitlerinden en ağır olanı Grani ile başladı. Halayda bir diğer Vekil Halil Özcan’da kendisine eşlik etti. Halil Özcan cebinden çıkardığı birkaç tane 50 TL’lik banknotu Vekil Eyüpoğlu’nun üzerine saçtı. Vekiller ve misafirler çekilen bu halayla büyük bir zevk aldılar.

Düğünün ilerleyen dakikalarında salon görevlileri tarafından 10 katlı bir yaş pasta gelin ve damat için getirildi. Gelin ve damat tarafından kesilen pasta daha sonra misafirlere ikram edildi.

Avukat Damat Mehmet Eyüpoğlu’nun Babası Şanlıurfa eski Milletvekili Seydi Eyüpoğlu, düğün sonrası açıklama yaparak, buraya gelen tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmadılar. Gerçekten güzel bir düğün töreni oldu, oğluma ve gelin kızıma her iki cihanda mutluluklar diliyorum’ dedi.

HABER: UĞUR BUDAK 
FOTO  : AHMET YILMAZ


Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 22:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195