Title of a News Article

CNN İbo'nun oy oranını açıkladı.

.

CNN İbo'nun oy oranını açıkladı.
banner206
CNN Türk te dün gece Urfa seçimi konuşuldu. 

 AK Parti 7 Haziran seçimlerinde yüzde 2'lik bir oy farkıyla 10 milletvekili kazanırken, 9 milletvekilini ise muhalefete kaptırdı.  MHP ise bu farkla 8 milletvekili kazanırken 6 milletvekilini ise kaybetti. Farkın en az olduğu CHP'de 4, HDP ise 1 milletvekilini çok küçük oy farklarıyla kaybetti. İşte partilerin 1 Kasım hesapları; dün gece CNNTürk'te  Şirin Payzın'ın sunduğu "Neler Oluyor?" programında Dha Bölge Müdürü Hasan Kırmızıtaş ile masaya yatırıldı.

 

Emin Çapa'nın 7 Haziran'dan seçim sonuçlarından derlediği bilgiye göre siyasi partiler, ülke genelinde yüzde 2'lik bir farkla bazı bölgelerde milletvekilliklerini kaybetti.


 

Programda Urfa seçimlerine ilişkin şu yorumlar yapıldı.

 

- AK Parti listesi kimilerine göre çok iyi kimilerine göre ise dengesiz. Listede 7 isim değiştirildi. Listeye alınmayan isimler burada önemli. Listede hiç kadın adayı bulunmuyor.

 

- 7 Haziran'da aşiret ağırlığının hissedilmediği AK Parti listesinde bu kez hem Kürt hem de Arap aşiretlerden isimler görülüyor.

 

- Urfa'da İbrahim Tatlıses her zaman önemli bir faktör olmuştur. Daha önce de adaylığını açıklayan Tatlıses, her seçimde adaylıktan çekilmiştir. Bu nedenle şehirde Tatlıses konusunda soru işaretleri var.

 

- Tatlıses'in 53 bin civarında oy alması gerekiyor. Eğer AK Parti'den oy alırsa bu AK Parti'ye iki milletvekiline neden olabilir.

 

- Faruk Çelik'in Urfa birinci sıradan aday gösterilmesi AK Parti oylarını yüzde 10-15 oranında arttırabilir. 

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 10:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfalı
Urfalı - 9 yıl Önce

Faruk çelik oy arttırmaz kaybettirir ak parti eski oyunu alsın haşimiyede eşek gibi anırırım

SIRADAKİ HABER

banner195