Title of a News Article

Tüzer'e Kaya'nın şarkıları yasaklandı!

Tüzer'e Kaya'nın şarkıları yasaklandı!
banner206

Ahmet Kaya'ya olan benzerliği ile tanınan Özgür Tüzer ile sanatçının eşi Gülten Kaya, İki Gözüm Ahmet filminden sonra yine davalık oldu. Gülten Kaya, Tüzer'in 1 ay boyunca sahne aldığı mekanlarda Kaya'nın şarkılarını okumaması için ihtar gönderdi. Duruma isyan eden Tüzer, "Eser okuma özgürlüğüm gasp edildi, bu bir sansürdür" dedi.

Ahmet Kaya'nın hayatının anlatıldığı İki Gözüm Ahmet filminde başrol oynayan şarkıcı Özgür Tüzer ile Kaya'nın eşi Gülten Kaya arasında sular durulmuyor. Film nedeniyle davalık olan Kaya ve Tüzer, bu sefer de şarkılar yüzünden karşı karşıya geldi.

AHMET KAYA'NIN ŞARKILARINI OKUMASI YASAKLANDI

Gülten Kaya, Özgür Tüzer'in sahnelerinde Ahmet Kaya'nın şarkılarını 1 ay boyunca okumaması için ihbar gönderdi. Tüzer'in yasağa uymaması halinde de 6 aya kadar hapis ile cezalandırılacağı da belirtildi. Hafta sonu sahne aldığı mekana gelen mahkeme kağıdıyla büyük bir şaşkınlık yaşayan Tüzer, sessizliğini bozdu.

gulten-kaya-mahkeme-karariyla-ozgur-tuzer-in-14767110_8072_m

TÜZER: BU AMBARGODUR VE SANSÜRDÜR

Mahkeme kararının ardından Magazinkolik'e açıklama yapan sanatçı Özgür Tüzer, şunları söyledi: "Ahmet Kaya gibi bir özgürlük savaşçısının eşinin, bir başka sanatçının eser okuma özgürlüğünü gasp etmesi çok ironik bir durumdur, ambargodur, sansürdür."

4472155
Özgür Tüzel

"SADECE ŞAHSIMA ADINA MEN DAVASI AÇILDI"

"Ahmet Kaya tüm Türk halkına mal olmuş bir sanatçıdır, Yüzlerce insanın sahnesinde, Youtube kanallarında ve albümlerinde Ahmet Kaya eserlerini okumasına rağmen, Ahmet Kaya'nın mirasçıları ve mali haklarını devralan şirket tarafından sadece şahsım adına men davası açılmış olmasının asıl nedeni, hiçbir şekilde maddi çıkar kaygısıyla hareket etmediğim "İki Gözüm Ahmet" filminde başrol oyunculuğunu üstlenmiş olmamdır…" mynet.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195