Title of a News Article

Urfalı sanatçı olayı yargıya taşıyor

Urfalı sanatçı olayı yargıya taşıyor
banner206

Arabesk sanatçı Serkan Kaya'nın 2015 yılında çektiği klip ile seslendirdiği 'Zor Bela' şarkısı kime ait.

Şanlıurfalı sanatçı Ahmet Badıllı, avukatı Ferzan Arkan aracılığı ile Serkan Kaya'yı mahkemeye verdi. Zor Bela şarkısının sözlerini 2000 yılında kendisi yazdığını ileri süren Ahmet Badıllı bugün avukatı vekaletinde bir basın açıklaması yaptı.

Urfalı sanatçı Ahmet Badıllı'nın iddiasına göre, Serkan Kaya'nın okumuş olduğu Zor Bela şarkısı aslında 'Sen Değil misin'. Badıllı, bu şarkının sözlerini, bundan 21 yıl önce kendisi tarafından yazıldığını ifade ederek, bestelediği bu şarkının da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden bir başka sanatçı Cemal Çakı tarafından yıllar önce ilk olarak seslendirildiğini ileri sürdü. 

Serkan Kaya'nın okuduğu Zor Bela şarkısının sözlerinin kendisine ait olduğu ve bunun izinsiz bir şekilde okunup piyasaya sürüldüğünü söyleyen Ahmet Badıllı, konuyu yargıya taşıdı.

İDDİANANE HAZIRLANDI 

Badıllı bugün hukuk danışmanları ile birlikte hazırladığı iddianame basınla paylaştı. 

Müvekkile ailr olduğu sabir olan ve tarafınızca izin almaksızın kullanılan esere yapılan vaki tecavüzün önlenmesi, maddi ve manevi tazminat talebi ile uğranılan zararın gierilmesi ve izinsiz olarak kullanılan eserin yazılı, dijital ve sanal ortamda yayının durdurulmasına yönelik talebimizden ibarettir.' konu başlığı ile davacı olan Ahmet Badıllı ve Serkan Kaya için mahkeme yolu göründü. 

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2021, 10:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet özsöyleyen
Ahmet özsöyleyen - 3 yıl Önce

Kimse kimsenin sanatınığöz koymasın

urflım
urflım - 3 yıl Önce

kendini sanatçı zaneden arkadaşlar var urfada

SIRADAKİ HABER

banner195