Title of a News Article

Beşiz doğurdu...

Beşiz doğurdu...
banner206

Manisa'nın Salihli ilçesinde bir çiftçinin merinos cinsi koyunu bir seferde, 3'ü erkek, 2'si dişi 5 kuzu dünyaya getirdi. Çiftçi ise korona virüs tedbirlerine dikkat çekmek ve sosyal mesaj vermek için erkek kuzulara "maske, mesafe ve hijyen" adını verdi.

Manisa Salihli'nin Karayahşi Mahallesi'nde çiftçilik yapan İsmail ve Pervin İnce çiftinin Merinos cinsi "Güdük" adını verdikleri koyunu 5 kuzu dünyaya getirerek, hem şaşırttı, hem de sahiplerinin yüzünü güldürdü. Koyunun sahipleri doğan yeni erkek kuzulara "Maske, mesafe ve hijyen" adını vererek sosyal mesaj vermek istediler."

MASKE, MESAFE, HİJYEN ADINI VERDİK

"35 yıldır hayvancılıkla uğraştığını belirten İsmail İnce, "Daha önceki yıllarda altız doğum olurken, bu yılda merinos cinsi Güdük ismini verdiğimiz koyunumuz 3'ü erkek, 2'si dişi olmak üzere beşiz doğurdu. Beşizlerimizin ismini tüm dünyada ve ülkemizdeki korona virüs tedbirlerine dikkat çekmek için erkek kuzularımıza maske, mesafe ve hijyen adını verdik, dişilerine ise Neşe ve Eşe ismini verdik" dediBeşiz doğuran koyun şaşırttı"

KUZULARDAN BİRİSİNE BAŞKA KOYUN ANNELİK YAPIYOR

"Bir batında beşiz doğuran Güdük adlı koyunun 5 kuzuya birden bakamadığını anlatan İnce "Koyunumuz bir anda 5 kuzuya aynı anda bakamıyor. Biz bu beş kuzumuza takviye mama ile besliyoruz. Kuzularımızdan bir tanesini ise başka bir anneye verdik. Kuzuların birisine koyunumuzun birisi annelik yapıyor" diye konuştu. Haberler.com

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2020, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142