Title of a News Article

Nasıl bir CHP!

Yıllardır CHP'liyim diyen Mustafa Kemal'in yol arkadaşıyım, askeriyim diyen, Cumhuriyet sevdalısıyım diyen özgürlük, bağımsızlık, demokrasi, hak, hukuk diyen, sevdası vatan, insan ve hoşgörü olan milli birlik ve bütünlüğü savunan, yeni neslin geleceğin teminatı olduğunu düşünenlerdenim. Çünkü ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Ben Atatürkçüyüm, Ben Halkçıyım, Ben Cumhuriyetçiyim. Ben Sosyal Demokratım, Ben Halktan gücünü alan, örgütlenen halk için, hak için mücadelesini veren ve halkın menfaatini kişisel menfaatten üst gören biriyim.
Benim ülküm milli birlik bütünlük. Benim ülküm Türkiye, dini dili ırkı mezhebi felsefesi ne olursa olsun insan olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her insana insanca ve hakça bir yaşam alanı yaratandan yana olmak. Benim ülküm, insanın ahlaklısına destek olmak. Liyakatı esas alan devlet yönetim kademelerinin teşekkülünü sağlamak.
Bu ilkeler ve ülküler çerçevesi içinde; CHP 'nin Bugün İzmir kongresi gerçekleşecek. Bu kongrede bir adım atılması ve birlik ve beraberliğin, samimiyetin, omuz omuza mücadelenin ortaya konulması gerekli. Ekipçilik, adamcılık, tarafçılık, mavicilik, beyazcılık, kırmızıcılıktan, uzaklaşıp Cumhuriyet Halk Partili'liğin birleştirici gücü ile herkesin yol arkadaşı olduğu samimiyeti ile hareket edilmesinin önünün açılmasını sağlamak gerekiyor. Liyakatin esas alındığı bir kongre yapılmalıdır. İl yönetimi il disiplin kurulu ve kurultay delegelerinin belirlenmesi talimatla değil, bilgi birikimi, yeterlilik temsiliyetteki liyakat ve tecrübe ön plana çıkarılarak, örgütün önüne adayların hepsinin çıkarılıp tanıtılması gerekir. Belki bir ilk olacak ama aday olan herkes tek tek isimleri okunup sahneye davet edilip kongre delegelerine tanıtımları yapılmalıdır. Çünkü kongre delegeleri oy verdikleri kişileri tanımak görmek durumundadırlar. Bu da yeni bir uygulama olarak akıllarda kalacak ve doğru yapılmış bir hareket olarak takdir alacaktır.
Nasıl bir CHP mi? Sevdası için, birbirini sevmesini bilen, partilisini gördüğünde selam veren, selam alan, el tutan gönül okşayan, hatır hasenat bilen, ahde vefayı ön palana çıkaran, kendi evlatlarına sahip çıkan, insan diyen sosyal demokrasi diyen ve bunu hayat ve yaşam alışkanlığı haline getiren, gelişimci, değişimci, gelenekçilikten uzak yenilikçi, üreten geliştiren, yeni nesle hak tanıyan, yol açan, yalakalıkla değil hakkıyla bir yere gelenlerin olduğu bir CHP istiyoruz. Devrimci, Eylemci Sosyal Demokrat, güçlü CHP için, kişilerin güdümünde değil, ideoloji ve fikirlerin çizgisinde, en büyük devrimcilerden Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği çizgide yürüyen bireylerin olduğu mücadelecilerin olduğu bir CHP istiyoruz.
Hak, hukuk, adalet, parti içi demokratik yarışlarında ön planda olmalıdır. Defaten söylediğim gibi mahalle delegasyon seçimlerine son verilmelidir. Üye bazında ilçe kongreleri yapılıp, il kongre delegasyonları seçilerek delegasyon il de başlamalıdır. İmkanı varsa bütün kongreler, tüm üyelerle yapılmalıdır. Siyasi parti kanununda değişiklik gerektiğini biliyorum. Ama parti içi demokrasinin ve gelişimin siyasi parti kanunları değişmesine kurban edilmemesi doğrultusunda çözüm üretilmelidir.
Sonuç olarak bugün yapılacak kongrenin sonucu bellidir. Sevgili Deniz Yücel'in tekrar il başkanı seçilmesi önemlidir. Deniz Yücel, günahı ile sevabı ile çok önemli bir süreci tamamlamış, ciddi tecrübeler kazanmıştır. Yeni dönemde bu tecrübesi ile çok daha başarılı bir il başkanı olacağını düşünüyorum. Başarılar diliyorum Deniz Yücel, yolun açık olsun…
YORUM EKLE

banner195