Title of a News Article

1 adayın elenmesi herşeyi değiştirdi!

1 adayın elenmesi herşeyi değiştirdi!
banner206

Şanlıurfa'da, dün gerçekleşen Ticaret ve Sanayi Odası komite seçimleri sonrası gözler başkanın kim olacağına çevrildi. Başkanlık için 3 isim yarışa girmişti, başkan adayı Ali Eyüpoğlu'nun gruptan çıkamaması işleri değiştirdi. Mevcut Başkan Halil Peltek ve Mehmet Doğan Yetim'in başkan olma şansları yarı yarı eşitlendi. 

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri dün sandık başına gitti. 13 binden fazla üyenin oy kullandığı komite seçimlerinde çok sayıda değişiklikler yaşandı. 29 meslek grubuna onlarca şahıs ve şirket sahipleri aday oldu. 

Mevcut başkan Halil Peltek yeniden başkan olabilmek için 15. Meslek Grubu olan Sebze Meyve ve Gıda Ürünleri İmalatı grubuna girdi ve oy çoğunluğu ile yeniden ŞUTSO meclisine girmeyi başardı. 

Önceki dönem ŞUTSO meclis üyesi Mehmet Doğan Yetim ise bu kez meclis üyeliği ile birlikte Başkan olabilmek için ter döktü. 20. grup; Madencilik, Kimyasal Ürünleri İmalatı, Hazır Beton ve Mobilya İmalatı grubunda yarışan Yetim de oy çoğunluğunu alarak meclise giren isim oldu. 

Bir diğer başkan adayı olan Ali Eyüpoğlu ise İnşaat Müteahhitliği YAP-SAT 9. grubunda yarıştı. Fakat Eyüpoğlu komite seçimini kaybetti. Alınan bu sonuçlarla birlikte Eyüpoğlu hem meclise giremedi hem de başkanlık yarışından kopmuş oldu.

PELTEK Mİ YETİM Mİ, YOKSA SÜRPRİZ BİR ADAY ÇIKAR MI ?

Eyüpoğlu'nun elenmesiyle birlikte şansları yüzde 50 yüzde 50 olan Halil Peltek ve Mehmet Doğan Yetim bu kez başkanlık için meclis üyelerinin oylarına talip olacaklar. Önümüzdeki günlerde meclisin ilk oturumunda bu kez Oda Başkanlığı seçimi yapılacak. Eyüpoğlu'nun aday olamaması tüm dengeleri değiştirdi. Ali Eyüpoğlu'nu destekleyen isimlerin kime oy vereceği merak konusu oldu. 77 Meclis üyesinin gireceği ŞUTSO meclisinde başkanlık seçimi 6 kasım da yapılacak.

Bu seçimde ise Peltek ve Yetim'in yanı sıra meclise giren yeni bir meclis üyesi başkanlık için aday olur mu sorusu merak uyandırıyor.

Yüksek seçim kurulunun komite seçimiyle ilgili belirlediği itiraz süreci bugün 17'de sona erecek.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2022, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195