Title of a News Article

Bir köye daha ...

Bir köye daha ...
banner206
 SINIRIN SIFIR NOKTASINA DEV BİR TÜRK BAYRAĞI DAHA 
Akçakale Belediyesi tarafından Suriye sınırına yakın bölgeye dikilen 12 metre yüksekliğindeki direğe 4 metreye 6 metre ebatlarında Türk bayrağı törenle gönlere çekildi.
Daha önce Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan’ın talimatları doğrultusunda ilçenin Hürriyet, Öncül, Altıntepe, Aşagı Beydaş, Yukarı Beydaş ve Koruklu mahallerinden oluşan toplam 6 tepenin hakim noktalarına dev Türk bayrakları dikilmişti. 
Dikilen 6 bayrak direği sonrası Geçittepe Mahallesi sakinlerinden de böyle bir talep geldi. Başkan Ayhan Geçittepe Mahallesi sakinlerinden gelen talebi geri çevirmeyerek Akçakale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekibi alana yönlendirerek ön çalışma yapmalarını istedi. Yapılan ön çalışması sonrası Geçitteppe Mahallesinde bulunan hakim bir tepeye Ay Yıldızlı Türk Bayrağı dikilmesine karar verildi. Belediye ekipleri kısa sürede çalışmalarını bitirerek bayrağı  düzenlenen törenle gönlere çekti. 
Geçittepe Mahalle muhtarı İsa Bozkurt yaptığı konuşmada; “Talebimiz kısa sürede karşılık buldu. Bizleri kırmayıp AY Yıldızlı Türk Bayrağın bu şekilde gölgesini üzerimizden eksik etmeyen belediye başkanımız Abdülhakim Ahyana teşekkür ediyoruz. Allah başkanımızdan razı olsun.” Dedi.  
“ Bugün birlik ve beraberlik günüdür”
Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada İlçenin hakim noktalarına dikilen 7. Türk Bayrağı olduğunu ifade ederek;  "Allah kimseyi vatansız ve bayraksız bırakmasın" her seferinde dile getiriyorum Akçakale olarak bizler bayrağın ve bayraksızlığın ne demek olduğunu çok iyi biliyoruz. Binlerce Suriyeliye ensarlık yapıyoruz. Gördüğümüz ve gözlemlediğimiz şu ki Bayraksız, Topraksız ve Vatansız olmak çok zor.  Rabbim Türkiye olarak birlik ve dirliğimizi daim kılsın inşallah.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2018, 20:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195