Title of a News Article

Büyükşehir Yeni Anayasa'ya ev sahibi oldu...

Büyükşehir Yeni Anayasa'ya ev sahibi oldu...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 
Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu'nun anlattığı "Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi" konferansına yoğun katılım oldu.

Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" başlıklı konferansla Şanlıurfalılara başkanlık sistemini anlattı.

Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi" konferansında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, yeni anayasanın önemine dikkat çekti.

Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığının video sunumunun ardından konuşan Başkan Çiftçi: "Eğer yasalar ve hukuk toplumun ihtiyaçlarına cevap vermiyorsa, toplumun yapısını içermiyorsa, insanlar arasındaki ilişkiyi ve insanla devlet arasındaki ilişkiyi düzenlemede eksik kalıyorsa değişmelidir. Yasalar milletin iradesiyle seçilen vekillerin mecliste yaptığı düzenlemelerdir. 1980'den kalma, toplumun iradesini taşımayan, cuntanın oluşturduğu bir zihniyetin eseridir. Gelişmiş, demokrasinin, hukukun olduğu toplumlarda anayasa değişikliği gerçekleşmelidir. Anayasa değişikliği Başkanlık sistemiyle aslında ilintili. Çünkü bu sistemin anayasada bir norm olarak düzenlenmesi gerekiyor. Başkanlık sistemi aslında geleneğimize, kültürümüze, inancımıza uygun olduğunu tarihimize baktığımızda söyleyebiliriz. Kalkındığımız dönemlere bakın güçlü iktidarlar döneminde olmuş. Menderes, Turgut Özal dönemleri örnektir. Şimdi bakın günden güne kalkınıyoruz. Güç kaybı oldu mu sistem açık veriyor ve sarsılıyoruz" dedi.

Anayasa değişikliği ile darbe girişimlerin önüne geçileceğini belirten AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül; "15 Temmuz darbe girişimini göğüslediysek bundan sonrasını tamamlamak ancak bu tür yasaları hayata geçirmekle mümkündür. Yoksa çok 15 Temmuzlar yaşarız" dedi.

GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin katkılarından ve ev sahipliğinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından "Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi"ni anlatan Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Hasan Tahsin Fendoğlu yakın tarihte yaşanan darbeler ve darbe girişimlerini anlattı. Fendoğlu: "Yeni anayasa bizi kurutmaz tabiri caizse. Bize sıfır yepyeni bir anayasaya ihtiyacımız var. Anayasa değişikliği ve kısmi başkanlık sistemi inşallah gelecek. Şuanda ki anayasa 18 kez değişmiş ve insicamı bozulmuştur. Biz bunun ötesini yani yeni anayasa istiyoruz" diyerek başkanlık sistemi ve gereksinimlerini katılımcılara anlattı.
Konferansa BŞB Nihat Çiftçi BŞB Genel sekreteri Abdulkadir Açar, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ile çok sayıda katılımcı katıldı 

Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2016, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195