Title of a News Article

Çelik,Twitter'dan anlamlı mesajlar paylaştı

Çelik,Twitter'dan anlamlı mesajlar paylaştı
banner206

Ak Parti Şanlıurfa eski Milletvekili, ÇAlışma ve Tarım eski Bakanlarından Faruk Çelik, Diyarbakır'da oturma eylemi yapan terör mağduru Anne'lere destek verirken, Devletin üzerine düşeni yapması gereken adımlar için önemli mesajlar verdi. Çelik,sosyal medya hesabından üç ayrı paylaşım yaparak, ' Vatandan Devletine güvenecek ki, Devletin yanında mücadeleye girebilsin'dedi.  Çelik, Twitter hesabından şunları paylaştı.

Terör 82 milyonun ortak sorunu. Çözüme dair bugüne kadar doğrusu-yanlışı ile pek çok şey söylendi, yazıldı ve yapıldı. Çözüm adına gelinen nokta çok önemli.

Terör sorununun çözümü için; bölge insanımızın karşılaştığı sorunlarla  ilgili olarak devlete en kısa sürede ulaşabilmesi. Devletin bu sorunlara karşı acil ve adil müdahalesi, vatandaşın çözüm için başka adres aramayacağı  bir ortamın sağlanması olmazsa olmazdır.

Güven ortamı günlük, mevsimlik olmamalı.

Vatandaş devletine güvenecek ki devletin yanında mücadeleye girebilsin.

Acılı analarımız devletine güvenerek seslerini yükseltiyor. Anaların feryadı özellikle bölge insanının büyük desteğiyle dağları eritecek güce kavuşmalıdır.

Kalıcı güven ortamının oluşturulmasında elbette Merkezi Yönetime büyük sorumluluklar düşmektedir. Bunun içinde bölge insanının dertleriyle dertlenen, kolayca ulaşılabilen candan kamu görevlileri ve sorumluluğun bilincinde siyasetçilerin daha fazla insiyatif almaları şarttır.

Bölgedeki tüm aktörler, terörden kurtulma konusunda samimi iseler, dünyanın gözü önünde emperyalistlerle iş tutan hainlere karşı tıpkı anaların haykırışı gibi dağa ve destekçilerine seslerini yükseltmelidirler. Sorunu nihai olarak bölge halkının dik duruşu çözecektir.

HDP,anaların kapısına dayanmasını,dağdan uzaklaşıp siyasete güç vermek adına fırsata çevirmelidir.Bu sorumluluktan daha fazla kaçmamalıdır;terörle anılmak istemiyorsa sivil siyasete yelken açmak istiyorsa, bölge insanının önüne koyduğu tarihi fırsatı iyi değerlendirmelidir

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2019, 23:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195