Title of a News Article

Chp'li Seçer Mersin'deki Dolu Afetini Meclise Taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin’in Anamur, Erdemli ile Bozyazı ilçelerinde meydana gelen hortum ve dolu afetini meclis gündemine taşıdı.TBMM Tarım Komisyonu Üyesi, CHP Milletvekili Seçer, geçtiğimiz günlerde Mersin’in Anamur,...

Chp'li Seçer Mersin'deki Dolu Afetini Meclise Taşıdı
banner206
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin’in Anamur, Erdemli ile Bozyazı ilçelerinde meydana gelen hortum ve dolu afetini meclis gündemine taşıdı.

TBMM Tarım Komisyonu Üyesi, CHP Milletvekili Seçer, geçtiğimiz günlerde Mersin’in Anamur, Erdemli ile Bozyazı ilçelerinde ve köylerinde etkili olan dolu ve hortum felaketleriyle ilgili, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yazılı yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergesinde Bakan Eker'e, "Mersin’de afetlerden zarar gören bölgelerin afet bölgesi olarak ilan edilmesi düşünülmekte midir" diye soran Seçer, afetlerden zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri’ne olan borçlarının silinmesi veya ertelenmesinin gündemlerinde olup olmadığını da öğrenmek istedi. Seçer, şu soruların da Eker tarafından yanıtlanmasını istedi: “Son bir yıl içinde özelde Mersin, genelde ise Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşanan sel, dolu ve diğer felaketlerden dolayı bakanlığınızın ilgili birimlerine yapılan ihbar sayısı ve ihbarı alınan bitkisel ürünlerde sigortalı varlıkların değeri nedir? Tarım sigortalarının yaygınlaşması için bakanlığınızın yaptığı çalışmalar nelerdir? TARSİM’in kuruluşundan bugüne kadar ne kadar hasar ödemesi gerçekleştirilmiştir?”

Seçer, önergesiyle ilgili yaptığı açıklamada, tarımsal üretim alanında Mersin’in Türkiye’de çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, “Böylesine önemli bir potansiyele sahip olan kentimiz, son 6 ayda doğal afet niteliğinde yoğun yağışların ve hortumun etkisinde kaldı. Bu afetler büyük zararlara yol açtı. Son yaşanan dolu ve hortum felaketleri de geçimini tarıma bağlayan pek çok belde ve köyde etkili oldu. Afetin yol açtığı zararları, yerle bir olan seraları yerinde gördüm. Çocuklarının geleceğini toprağa bağlayan, üst üste gelen felaketler nedeniyle zor günler geçiren üreticilerimizin mağduriyetleri, zaman yitirmeden mutlaka giderilmelidir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2013, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195